Menu
Tablet menu

Сатенена коса

Никога не съм харесвала лака за коса, както и други стилизиращи продукти, които правят косата твърда, неестествена и статична. Според мен е много по-красиво, когато косата реагира на вятъра, на движенията ви, когато е лъскава и много мека. Може би поне веднъж ви се е случвало да се допрете до косата на жена и да се изненадате колко неприятно е усещането при докосване на суха и втвърдена от лак коса.

Понякога обаче косата се уврежда и загрубява от многократното боядисване, от ползването на сешоар, преса, маша, от стилизиращи продукти или просто с течение на годините загубва блясъка и еластичността си. И така, ако искате много лесно да имате мека коса, приветствайте прекрасното КОКОСОВО МАСЛО! :) Маслото е в течно състояние през лятото, а през зимата е твърдо. Напълно естествен продукт, извлича се от кокосов орех и се използва за множество нужди.

Тук искам да обясня как да се отървете от сухите краища на косата си, но ако имате суха коса, можете да го използвате по цялата дължина. След като измия косата си с шампоан, понякога пропускам балсама, но и в двата случая си слагам кокосово масло след това. Излизам от бяната и подсушавам леко косата с хавлиена кърпа. Вземам малко от кокосовото масло - количеството, което използвам се вижда на снимката, като толкова ми е достатъчно за коса дълга до бюста. Размазвам по двете си ръце от маслото, което се разтапя веднага от телесната температура. Когато усетя, че съм размазала добре кокосовото масло по ръцете си, тоест ги усещам мазни, но без да има повече на някои места, а да е равномерно, започвам буквално да галя краищата на косата си. Не нанасяйте твърде много на едно и също място, минете през всички връхчета и ако имате нужда, сложете и по останалата част от косата си. Моята коса бързо се омазнява в корените и затова избягвам всякакви мазни продукти в тази област. След това изсушете косата си както обикновено и се насладете на меката си сатенена коса! :)

Предупреждение: Кокосово масло използвайте САМО ВЪРХУ МОКРА КОСА!

Допълнителна информация: Аз използвам кокосово масло Ikarov, което е хубаво, евтино е (около 5-6лв), но вие можете ако искате да се сдобиете и с био кокосово масло, което съм виждала да се продава в био магазини, онлайн, както и в аптеки. Маслото стига за страшно много време.

back to top

Search

Instagram