Menu
Tablet menu

Бочко защитен крем за всички сезони

Защо го купих? Това бебешко кремче ми го препоръча приятелка в средата на зимата, когато мрънкането ми за ужасното състояние на кожата ми на лицето беше станало доста досадно. Тя ми каза, че е много доволна и реших без много да му мисля, да го пробвам и да видя дали и при мен ще има такъв хубав ефект. Цената му беше не повече от 5лв в магазин Lilly. Започнах да го ползвам веднага (края на януари), но тъй като в същото време ползвах и много друга козметика, изчаках с ревюто, когато ми се събраха няколко седмици, в които бях спряла с останалите продукти, за да видя как ми влияе само кремът.

На опаковката: Защитен крем Бочко с пантенол и витамин Е за всички сезони. Благодарение на обогатената си формула с пантенол, защитният крем Бочко задържа естествената влага на бебешката кожа и стимулира обновяването на клетките. След нанасяне кремът образува деликатен слой, богат на витамин Е, зехтин и екстракт от невен за допълнителна хидратация и защита и винаги нежна кожа. Информация за продукта в официалния сайт на марката тук.За състава: Пантенола и витамин Е са страхотни за кожата! Но...не съм нито химик, нито лекар, но направих едно бързо проучване и има няколко съставки, които са в "червената зона",  ако зелената е безвредна/полезна, а жълтата е средното ниво, направете си изводите. Проверка на съставките за ефекта върху здравето ни можете да направите тук.

Каква е моята кожа по време на ползването: Кожата ми е комбиниран тип, мазна Т-зона, която е също така силно чувствителна (зачервява се лесно от топло и студено). Имам и кофти периоди, в които зли пъпки нападат части от лицето ми, но не по много, а по-скоро 1-2 злокоби се пръкват и ми разстрелват самочувствието. 

Как се чувствам при ползването: След измиване на лицето, намазвам мъничко от крема цялото лице без зоната около очите. Кремчето е сравнително течно, усеща се леко мазно. Когато намажа кожата, я усещам силно овлажнена, съвсем леко мазна, както и покрита със защитен филм. Има силен аромат, който е приятен, но в крема определено има наличие на парфюми. Кожата веднага се чувства омекотена, подхранена  и раздразнените участъци, като червенини, веднага избледняват (не напълно, но забележимо). Това е и една от основните причини да продължа да го ползвам. През зимата имам силни зачервявания и този крем се справяше доста добре с тях.

В дългосрочен план: Забелязах, че когато започнах да ползвам крема, кожата ми на места започна да се напуква и да стои на люспи, което е по принцип едно от действията на пантенола - да ексфолира и регенерира кожата. Това продължи около седмица. Въпреки това не чувствах кожата си суха, усещах че нормализира цялостното състояние на кожата ми. Не мога да кажа, че Т-зоната ми спря да се омазнява, но ми се струва, че намаля доста. Забелязах, че част от по-разширените пори на лицето ми започнаха да се свиват, но пък като че ли повече черни точки ми се появиха. Тъй като кремът се усеща подхранващ, а не толкова "мокър" като повечето хидратиращи кремове, ефекта на хидратация и еластичност остава за по-дълго време. Не ми се появяваха пъпки докато го ползвах освен в някои по-неприятни периоди от месеца >.<

Бих ли го купила отново? Не ми харесват много от съставките, иска ми се да използвам нещо по-натурално, но пък като цяло съм доволна от крема. Ще търся крем с витамин Е и пантенол, който е да е с по-малко химия. Ако не намеря някой, който да ми харесва толкова, следващата зима отново ще се снабдя с Бочко, но засега се отдавам на търсене. :)

Благодаря на моята приетялка, че ми препоръча това кремче, което се справи с проблемната ми кожа през зимата, както и на малката, любопитна Чери за сладките снимки :) Надявам се статията да е била полезна поне за някои от вас!
back to top

Search

Instagram