Menu
Tablet menu

С мен в Кавала, Гърция

Искахме да отидем някъде наблизо, където да си починем на някой красив плаж, но и да разгледаме разни интересни неща в околността. Когато казахме това на туристическа агенция Panda Travel, те ни препоръчаха хотел в Кавала на брега на морето. Не бях ходила от малка в този град, стегнахме куфарите и тръгнахме. Пристигнахме в хотел Lucy, от трите страни на който е самото море! Беше страхотно дори само да си стоим в хотела на терасата, гледайки кея с рибарски лодки, хората по плажа, курсистите по платноходство и прелитащите гларусчета. Вижте снимките :)
Бяхме на вечерна разходка по кея, а после се разходихме и в уличките по центъра, където беше пълно с хора. Попаднахме на едно местенце, където 10-15 човека танцуваха суинг и/или линди хоп, а всички наоколо ръкопляскаха и подскачаха в ритъм. Беше много забавно и музиката беше свежа, само умения в суинга ни липсваха :))

Много обичам кактуси, а там е пълно с такива! На друго място имаше толкова много цъфнали с огромни жълти цветове <3 Не знам дали е правилно да го споменавам и то в писмен вид, но се прибрах с няколко кактуса в България. В моя защита ще кажа, че са без корени!Ние сме си фенове на археологически разкопки, антични градове, театри и всякакви такива забележителности, затова от Panda Travel ни препоръчаха да посетим античния град Филипи на около 15 км от Кавала.

Имам още хиляда снимки от това място, но няма да ви ги натрапвам :D А точно между всичките тези колони ни раздруса земетресението, което беше с епицентър недалеч от Кавала. Беше доста стряскащ шума от стърженето на камъните едни в други, клатенето на колоните и тътена, който продължи дълго.Тази снимка е от парка, от който има изглед към морето, има също много беседки с барбекю към всяка една, има няколко детски площадки и всичко е разположено на различни хълмчета, така че всяка беседка да е леко скрита от останалите.А тази гледка към морето е от крепостта в центъра на града.

Има още много снимки, но това са тези, които подбрах да кача тук. Линкове към два аутфит поста от пътуването тук и тук. Имаше и други много хубави неща, които не успяхме да заснемем. Прекарахме страхотно, местността е разкошна, има много девствени малки плажчета с гигантски плоски скали, на които хората си плажуват във и извън града. Има много клубове в града с различна музика и определено в петък и събота кипят от живот. Ние бяхме в един плажен бар извън града, който много ни хареса и бихме посетили пак.  Ето едно кратко клипче от там за любителите на тази музика, препоръчвам местенцето с две ръце :)

Благодаря на туристическа агенция Panda Travel и хотел Lucy за страхотната почивка!

back to top

Search