Menu
Tablet menu

Навагио

Аз съм човек, който винаги е вярвал в силата на думите, но когато се изправиш пред такава магия на природата, осъзнаваш колко нищожни са всички слова. Природата говори друг език, който чуваш, виждаш и усещаш с всичките си сетива, когато си пред нея. Не вярвах плажът Навагио да ме завладее така и да остана безмълвна, усмихната и въздишаща от удивление. Наистина безумно красива е гледката от скалите горе и можех още дълго да остана там, загледана в отвесните скали, лазурната вода, белия пясък, прииждащите корабчета и яхти, и цялата обграждаща ни морска шир.
Септември месец се оказа чудесно време за почивка на остров Закинтос, където се намира и известният плаж Навагио, наричан също и Плажът на корабокрушението. Името идва от намиращите се там останки на пиратски кораб, който се поврежда и остава на плажа. Отидохме горе на скалите преди обяд и почти нямаше други туристи, обиколихме за да стигнем до мястото с най-хубавата гледка към Навагио и поседяхме там известно време, без да бъдем обезпокоени от никого.
До самия плаж долу може да се стигне единствено по вода и ние нямахме намерение да ходим, защото предпочетохме да посетим други плажове с лодки. Така и направихме, но по случайност все пак се озовахме на Навагио на следващия ден поради липса на група само за Сините скали (друга забележителност на Закинтос). Изобщо не съжалявам, че видяхме плажа и от долу, защото това ми направи преживяването пълно - да съзерцаваш една картина отдалеч и после да се доближиш да я изследваш в детайли, задължително в тази поредност, е още по-въздействащо. Хванахме корабчето от Скинари, то ни остави за 1 час на Навагио и после имахме спирки на Сините скали.
Камъчетата на Навагио са белезникаи и обли, а пясъкът е едър. Водата е с невероятен цвят, тюркоазена, чиста и докато си вътре, виждаш идеално дъното, около теб са величествените отвесни скали и екзотиката е пълна! Имаше голям наплив от хора, което е напълно разбираемо за такова красиво туристическо място. На Закинтос има още много страхотни плажове с бял пясък и ярко синя вода, където може да се чувствате по-уединени, затова Навагио е повече забележителност за мен, отколкото плаж, на който бих прекарала цял ден.
Навагио е вече само в спомените ми и ражда искрена радостна усмивка при мисълта за него. Пожелавам на всеки да го види!


Еспадрилки / Espadrilles - Silvian Heach | Блуза / Top - Stradivarius | Панталонки с висока талия / High waisted shorts - Stradivarius | Бански / Swimwear - United colors of benetton
back to top

Search