Menu
Tablet menu

Sofia Fashion Week 2016

Седмицата на модата в София за пролет/лято 2016 започна и съм много щастлива, че получих покана и дори съм медиен партньор на събитието. Успях да отида на откриването - на първия ден от 5-те вечери и в този пост ви представям впечатленията си от вечерта, снимки с още блогъри, снимки от ревютата и най-вече това, което ми хареса най-много от модния подиум. Събитието се състоя в Exhibition Forum Events (EFE) Hotel Marinela Sofia. Залата беше разкошно украсена, това е първото нещо, което ми направи впечатление. Не харесвам кич, а там той определено отсъстваше и даваше път на една много приятна обстановка с множество бели цветя по подиума и висящи над него. Светлините изпъстряха залата в различни пурпурни цветове.
Блогърските места бяха на първи ред, но като цяло не мисля, че в залата имаше места, от които подиумът да се вижда трудно.

Моето облекло: Палто VIVASTELLA | Сако, панталон, обувки и клъч - ZARA | Шапка - H&M | Аксесоарът на врата е най-обикновена черна лента, която съм вързала плътно или така нареченият 'choker' - доста модерен в момента, а и ми харесва как допълни визията.
Ето някои снимки преди да стигнем до залата. Още 9 прекрасни български модни блогърки, всяка със свой почерг и стил:

Ето го и началото на първата вечер от Sofia Fashion Week 2016. Тази вечер беше предназначена за представяне на световни марки и брандове с представителства в България: Cesare Paciotti, детски обувки Bapa, All U Re, мъжка мода Carducci, Dirk Bikkembergs, My lingerie by provoke, Vilebrequin, Lilian Edwards, Achilleas accessories.


От ревюто на ALL U Re се влюбих в тази рокля:

Детското ревю на обувки Bapa беше божествено сладко! Децата бяха много усмихнати, повечето притеснени, но сладки до едно! А ревюто на мъжката мода Carducci ме впечатли много! Освен че всяка една визия беше супер стилна и модерна, но с ретро щрихи, дизайнерът предизвика огромна усмивка в мен с флорарлния си костюм и цялостната си визия - просто жесток!


От Achilleas accessories много ми допадна тази визия, но и не само тя. Имаше доста приятни бохо предложения, а аз съм огромен фен на летните бохемски дрехи и аксесоари. Нямам търпение да дойде лятото!


Следете какво се случва и през останалите дни на Sofia Fashion Week 2016 на facebook страницата - тук. Аз не знам дали ще успея да отиде и друга вечер, но искрено се надявам седмицата на модата в София да стане традиция и да се провежда поне ежегодно.
Снимки: Ivan Yordanov, F_Gal, лични
back to top

Search