Menu
Tablet menu

Нямам време да нямам време

"Заета съм!" и "Нямам време!" вече не важат. Всички се научихме да ги ползваме за извинение и оправдание от...всичко и вече просто загубиха смисъл и стойност. Вече е обидно да се ползват. Обидно за нас самите, които ги изстрелваме без да се замислим. Ясно стана, че всички сме много важни, много заети, много работим и имаме хиляди ангажименти. На мен пък ми е ясно и това, че всички протакваме по малко всеки ден, всички се губим из ценното време в някои малки удоволствия, а не в чакащите ни ангажименти. "Нямам време да нямам време!" Така ми харесва повече!
Искам от всичко! По малко, по много, колкото мога, колкото успея или колкото реша аз, но нека е от всичко. Почивката не е почивка от ангажиментите ми, не е чакана неистово със скърцане на зъби и тропане с крак. Почивката и ангажиментите ми си хармонизират, те са едно цяло, за да създадат мен такава, каквато искам да бъда - прогресираща, но щастлива, отговорна, но спокойна.
Обичам когато Антонио ми каже "Хайде да си починем, какво ти се прави?". Имаме си любими бягства. Там, където щастието и спокойствието вземат превес. Лесният терасинг, приятното мотаене по градските улици, горските звуци на лежерен пикник, разходките ни край реката или среща в Капана с приятели. Винаги ни хрумва нещо интересно, а и дори да не е интересно, просто добавяш щипка захар. Макар че захарта ще разгазира коктейла ми, така че ще я пропусна. Лайм и 2-3 стръка мащерка или мента, моля! Този път избягахме в тази красива градина недалеч от Пловдив, а слънцето вече се подготвяше да залязва, но пронизваше с последни топли лъчи чашата в ръката ми и ми показваше всеки детайл в нея. Всяко мехурче, плуващите кубчета лед, ароматните корички лайм, свежата мащерка и розовите нюанси на Somersby диня. Знаете, че ни е любим летен вкус, но досега не се бяхме сещали да си правим леки следобедни коктейли с него. И си отива с изстудени череши, нектарини, крушки, с много зеленина, с ненатоварващи разговори, с искрен смях и пълен релакс. Нямам време да съм вечно заета. Не искам да съм "Много важна личност". Намирането на време ми харесва повече от нямането на време. Днес намирам време да кажа "Наздраве!" за хубавото време, за времето с приятели, със семейството ми, за времето насаме със себе си. Имам толкова време, колкото и ти, и колкото всички президенти на света. Да, да, и колкото Beyonce. Днес почивам повече, утре ще работя повече. Не защото трябва, а защото така избирам да боравя с него, с моето си време!back to top

Search