Menu
Tablet menu

Tiny ivy

Ето ви една сладурска идея за декорация вкъщи. Аз използвам бръшлян, но вие можете да използвате и друго растение. Бръшляна откъснах от един парк и го сложих във вода за няколко седмици, за да му покарат коренчета.

Малките саксии намерих трудно, след известно търсене, съвсем случайно попаднах на магазин за бои, четки и други приспособления за рисуване, като на един рафт фокусирах и тези мини кашпи. Тази, която използвам за бръшляна е висока 4см, диаметъра на отвора е 5см, без дупка на дъното.

По принцип можете да засадите растението директно в кашпата, стига да го поливате внимателно, така че корените на растението да не стоят постоянно във влажна почва. Тук обаче ви показвам как да си направите саксия от подръчни материали. Тъй като аз не можах да намеря толкова малка пластмасова саксия, в случая използвам капачка от дезодорант, която е малко по-малка от кашпата. Пробийте дупка с пиронче и чук, като удряте не много силно, за да не разцепите капачката на две. Сложете пръстта и растението в капачката и вашето мини растение в саксия е готово!

Надявам се, че идеята ви харесва!

back to top

Search