Menu
Tablet menu

Рецепта за гладка кожа на краката - зехтин + захар

Сигурна съм, че в нета е пълно с вариации на тази рецепта за ексфолиране на краката (и изобщо на кожата на тялото, както и на лицето), но толкова я харесвам, че ми се прииска и аз да я включа в блога си. За мен тя е останала най-доброто средство за постигане на гладка кожа и дори не си правя труда да разглеждам такъв тип козметика по магазините, защото много продукти са ме разочаровали или са ме оставили безразлична към тях. Ето стъпките:1. В купичка слагам кафява захар или каквато имам налична. Моята е нерафинирана кафява захар Passiflora. Сигурна съм, че и с други абразивни частици ще се постигне ефекта, но досега съм пробвала само с кафява захар.
2. Смесвам зехтин със захарта, и слагам една лъжичка кокосово масло. Зехтина е екстра върджин, не знам на коя фирма. Любимото ми кокосово масло е от Dragon Superfoods, за което съм писала тук.  Можете да сложите и други натурални масла ако имате налични. Разбърквам докато получа гъста каша.
3. Масажирам кожата с получената смес. Смятам, че всеки може сам да прецени колко да натиска докато разтрива кожата. Краката ми не са с чувствителна кожа и затова не съм прекалено нежна.
4. Изплаквам със студена вода без сапуни и душ-гелове.
5. Избърсвам добре с хавлиена кърпа. Кожата остава леко мазна, но зехтина и маслата я хидратират прекрасно и няма нужда да слагате крем за тяло.

Ако все още не сте пробвали този метод, не се колебайте! Освен чудесния ефект на гладки крака, вие махате мъртвата кожа и полезните съставки от зехтина и маслата достигат по-дълбоко и кожата ви остава хидратирана и здрава за по-дълго време.
back to top

Search