Menu
Tablet menu

Нямаш нужда да купиш това! (моят списък)

В това консуматорско време ежедневно биваме изкушавани от купуване на нови и нови неща - нова кола, нови мебели, нови дрехи, нова козметика, нови електроуреди, нови парфюми и какво ли не още. Заливат ни реклами отвсякъде на най-новата маша за коса с не знам си какви покрития, паста за зъби, не просто избелваща, а Extreme whitening, ново матово червило, ново карирано сако, но този сезон е модерно мааалко по-светло сиво от твоето миналогодишно! Нека не се лъжем, защото това са лъжи! И не говоря за самите продукти, а за гласът, който ни кара да си купуваме неща, които не ни трябват. Разбира се, и аз редовно падам в клопката на рекламите и новостите, очевидно е. Ето моят списък с нещата, които вече пропускам в магазина:
1. Гримове! Ами да, купувам си когато моите свършат или ако нещо не ми върши работа. Честно казано, дори нямам време да използвам сенки за очи. Не бих си купила нито още един руж, докато моят не свърши (а те не свършват!), нито червило, докато не изхабя поне едно от моите. Приключих и с купуването на нови лакове, ползвам си старите, искам да ги изхабя всичките и да имам само 2-3 любими. По-добре да инвестирам в качествена бяла козметика с антиоксиданти, за което кожата ще ми благодари.
2. Електрическа четка за лице. Тази мания не я разбирам. Защо хиляди момичета по света протриват и изтъняват кожата си с електрическа четка за 5-600 лева, че и повече. На мен ми се струва не просто че е безсмислено и адски скъпо, а че вреди на кожата. По-добре използвайте пръстите си за масаж с нежен ексфолиращ продукт, или обикновена четка за лице. Никога не бих дала толкова пари за такова нещо.
3. 500 продукта за коса... Наистина! Имала съм периоди, в които вкъщи имам шампоан (2-3), балсам (2-3), маска за коса, олио, спрей против заплитане, спрей с spf, балсам без отмиване, предпазващ спрей от преса, сух шампоан, лак за коса, пяна за коса, бла бла бла, бла бла бла. Моля ви, не си купувайте всичко това и още повече ви моля - не слагайте всичко това на главата си, дори и да ползвате най-натуралната козметика! Съветът ми е да изберете няколко продукта за коса и да не пълните къщата си с шишенца, на които изтича срокът на годност с всеки изминал ден, в който не ги ползвате.
4. Ако става дума за разкрасителни електроуреди като сешоар, преса за коса, маша за коса и други, си купувам нови чак когато моите се развалят. Толкова малко ме касае дали съм с най-най-новата технология в сушенето на косата, че чак ме напушва смях като гледам подобни реклами.
5. Отношението ми към козметиката също се промени. Покупките ми на бяла козметика тази година са ми били или предписани от специалист дерматолог специално за моята кожа, или са били препоръчани от приятелка. Това е и годината, през която съм похарчила най-малко пари за козметика, а същевременно чувствам кожата си чудесно.
6. Четки за грим. Особено супер скъпи. Така и не я разбрах тази мания. Нужни ли са ви повече от 3 четки и нужно ли е да давате по 30лв за всяка. За мен това е абсурд. Пропускам ги без да ми мигне окото.

Вие какво бихте добавили към този списък и съгласни ли сте с моите точки?
back to top

Search