Menu
Tablet menu

В очакване на Коледа

"начинът по който обичаш себе си
е същият по който учиш останалите
да те обичат"
Това е една от поемите на Рупи Каур в книгата "Мляко и мед". Има много силни думи в книгата, които те карат да се замислиш дълбоко за любовта, за болката, да вярваш в себе си, да продължаваш винаги напред, да подкрепяш жените, а не да си съперничиш с тях, да намалиш самокритиката и да обикнеш себе си с всички недостатъци. Стиховете са много нежни и приятни за четене и препрочитане. Дори не знам дали съм я прочела цялата, защото предпочитам да я отварям хаотично и да си чета по 2-3 случайни стихчета докато си почивам. Обичам да се потапям в това нежно изкуство поезията. Тя е като музиката, която не нарушава тишината. А има моменти, в които тишината е предпочитана.Исках не толкова да ви разкажа за книгата "Мляко и мед", колкото да ви споделя за този мой любим начин за релакс. В чашата ми има мляко с мед наистина, и малко какао. Казвала съм ви, че с кафето не се разбираме и затова зимно време не е ли чай, значи е мляко с какао. И напоследък си допълвам идилията с ароматни свещи. Винаги съм вярвала в силата на малките детайли в ежедневието ми. А за тези мигове на релакс имам два зимни аромата от Yankee Candle, които правят още по-уютни моментите ми на релакс. Имам и купичка с няколко парчета бял шоколад с трюфел, защото ароматните свещи е задължително да се комбинират с нещо вкусно, в противен случай започваш да обмисляш план да ги изядеш! :) Просто миришат безумно вкусно! Ванилия, канела, какао, бисквитки, и аз не знам точно на какво ухаят моите, но е приказно.
Относно силата на малките детайли - наистина ми отварят сетивата за хубавите неща и така привличам още повече хубави неща. Знаете - законът за привличането. Ето например, паля си свещта с аромат на бял шоколад и след 2 минути вече съм преровила шкафа за сладкиши и си хапвам шоколад J. Винаги съм казвала, че една камина с пукащи дърва също ще бъде прекрасно допълнение за миговете ми на релакс, но законът на привличането все още нищо не е предприел, за съжаление.

Точно по този начин чакам идните празници. На спокойствие, но все пак с Коледен дух и уют. А скоро идват гостите и ме очаква точно обратното хаха. :)
 
 
back to top

Search