Menu
Tablet menu

Шампоан за мазна коса Klorane

Първо ще обясня какъв тип е моята коса, за да разберете по-лесно резултатите след ползването на шампоана. Косата ми се омазнява много бързо в областта на корените, затова се налага да я мия всеки ден или през ден в най-добрия случай.

По връхчетата никога не ми е била суха косата, но след няколко боядисвания последните седмици, за да постигна леко омбре, усетих че се увреди и изсуши. Също така имам много лека коса, почти без обем, доста се заплита и трудно се разресва. Вторият ден след измиването вече е значително мазна в корените. Това, което по принцип правя е - използвам лек ежедневен шампоан, който да не е твърде агресивен към косата ми, тъй като я измивам всеки ден. Преди няколко седмици обаче, реших да направя нов опит с шампоан за мазна коса с надеждата за дълготраен ефект. Отидох в голяма аптека, много богато заредена, имаше огромен избор от марки на козметика. Фармацевтката ми препоръча 4 шампоана от различни марки за моя проблем. Каза ми, че самата тя дори ги е използвала и е много доволна, огледах косата й, изглеждаше много добре :) Спрях се на Klorane заради наличието на растителни съставки в шампоана. Купих голяма разфасовка от 400мл на цена 24лв (малката струваше около 17лв).


Първо използване на шампоана: лесно се нанася, създава много пяна, сравнително течен е, зелен и прозрачен на цвят. Мирише на коприва, което лично на мен ми допада, но признавам, че не е особено привлекателна миризма. Сложих малка част от шампоана в шепата си, след което намазах цялата си коса и масажирах за по-малко от 30 секунди. Това, което усетих веднага, още в банята е ,че косата ми скърцаше от чистота. Но сякаш поради липсата на каквато и да било мазнина в косата ми, тя беше страшно заплетена и сякаш не позволяваше да бъде разплетена! Това, което още повече ме стресна, беше опита ми да се среша след като излязох от банята. С най-едрия ми гребен, и все пак беше невъзможно да я среша. При масажирането в банята не съм мачкала косата, а съвсем нежно разнасях шампоана по косата и скалпа. След като напръсках спрей за разсресване по дължината на косата, успях да се среша, но отново не беше никак лесно.

Когато изсуших със сешоар косата, тя беше изключително суха, твърда и неприятна на допир. Ужасих се, защото на допир беше като перука и дори се движеше неестествено, сякаш е загубила лъскавината и еластичността си. На следващият ден в корените ми косата отново се омазни, но не съм очаквала моментален ефект така или иначе. Реших дори, че няма да използвам повече шампоана, поради ужасното състояние, в което остави косата ми след първото ползване.


НЕ препоръчвам този продукт!


Решението ми: все пак много исках да разбера дали ще има дълготраен ефект шампоана и трябваше да измисля някакъв вариант, така че да го ползвам, но да не изсуши краищата на косата ми. Това, което правя сега, е: измивам цялата коса с друг шампоан. Взимам много малко от Klorane в ръка и го нанасям САМО в корените. Премятам косата си през рамо отляво и навеждам главата си под душа надясно, така че да не попада шампоана по връхчетата дори и при измиване. Понякога нанасям балсам за коса по края на косата.
След по-дълго ползване ще допълня статията, но за тези 3 седмици, проблема с бързото омазняване в корените при мен не е решен.


Описанието на тубичката на шампоана:
Klorane Себорегулиращ шампоан с екстракт от коприва за мазна коса

Свойства: Растителният вид Urtica Dioica L. е избран от Лаборатории Klorane за разработване на себорегулиращ шампоан заради богатото си съдържание на скополетин, циклично съединение, което регулира секрецията на мастните жлези. Този вид коприва е култивиран в Източна Европа без да се нарушава равновесието на околните екосистеми като качеството на растенията е контролирано според стандартите на Фитоверигата Klorane.


Коренищата са събирани и изсушавани естествено на слънце, след което концетрираният екстракт е включен в шампоана с екстракт от коприва Klorane. Много нежен, този шампоан регулира естествено себумната секреция и забавя омазняването. Косите остават по-дълго гъвкави и леки.
Тестван под дерматологичен контрол.


Начин на употреба: Нанесете на мокра коса един или два пъти в зависимост от степента на омазняване. Изплакнете обилно. При контакт с очите, изплакнете обилно с вода.

Състав: Water, Sodium laureth sulfate, Polysobrate 20, Cocamide mipa, Sodium Chloride, Propylene glycol, Caramel, Ceteareth-60, Myristyl glycol, Cetrimonium chloride, citric acid, disodium edta, Fragrance, Green 3(Cl 42053), Methylisothiazolinone, Methylparaben, Phenoxyethanol, Polyquaternium-22, Propylparaben, Sodium hydroxide, Urtica Dioica (nettle) extract (Urtica Dioica exctract).

back to top

Search