Menu
Tablet menu

Дегримиране на очи! Floral lotion by Klorane

Дегримирането ми беше изключително досадно допреди години. Единственото, което използвах, беше тоалетно мляко и памук. Беше ми неприятно да мажа по кожата си студеното мляко, спиралата падаше трудно, а очите ми се зачервяваха ужасно и сълзяха. Освен това дори млякото, предназначено за комбинирана кожа, каквато е моята, ми се струваше твърде мазно. Започнах да използвам мицеларни води, към които съм трагично пристрастена :)), но ми правеше впечатление, че и те трудно се справят със спиралата. Не понасям да виждам кожата около очите си зачервена и трябваше да намеря нещо, което да маха грима бързо и лесно, без много търкане.
Решението на този проблем открих преди година, когато се сдобих с тестер на Klorane Floral lotion eye make-up remover with soothing cornflower. Трудно ми беше да повярвам, че лосиона е толкова хубав, колкото твърдеше фармацевтката, защото марката е по-известна с продукти за коса. Но се оказа, че е точно каквото съм търсела години наред! Много освежаващ, немазен, с приятен аромат и най-важното - справя се с почистването на тежък вечерен грим за секунди, без да оставя кожата ми зачервена и протъркана.
Лосионът е син на цвят, мирише приятно, не мога да определя на какво, може би напомня на цветя. Според това какво имам в близост, го използвам като слагам от него на малко памуче, на козметично тампонче или на мокра кърпичка. По принцип предпочитам да го използвам с мокри кърпи (обикновено избирам бебешки), като с едната половина изчиствам цялото лице, а на другата половина слагам малко от лосиончето, изчиствам и очите и съм готова!
 
Какво пише на шишето:
Klorane Почистващ лосион за очи със синя метличина. За чувствителни очи. Без парабени
За да се погрижите за зоната около очите, Лаборатоии Клоран създадоха за първи път плантации от култивирани биологични метличини, от които се извлича флорална вода. Изключително нежен и с pH идентично с това на сълзите, лосионът се отличава с много добра поносимост и не предизвиква парене и дискомфорт при почистване на очите, дори за тези, които носят контактни лещи. Премахва лесно грима и оставя приятно чувство за свежест.
Тестван под строг дерматологичен контрол. Хипоалергенен. Формула, тествана за минимализиране на алергични реакции.
Ingredients: water, butylene glycol, centaurea cyanus flower water, poloxamer 184, hexylene glycol, peg-6 caprylic/capric glycerides, acid blue 3, phenethyl alcohol, sodium chloride, trisodium edta.
 
Силно препоръчвам този продукт на дами, които обичат да си слагат спирала или по-силен грим на очите и искат дегримирането да е по-нежно в чувствителната околоочна зона.
Цената на лосиона е около 15лв за 200мл.
 
 
back to top

Search