Menu
Tablet menu

Lierac Deridium анти-ейдж крем

Не бях проучила продукта предварително, отидох в аптеката и исках да си купя крем за първи бръчки, макар че моите вече не са от първите :)). Исках крема да е за комбинирана кожа и ми бяха предложени няколко варианта на различни марки. Тогава се спрях на Lierac Deridium Anti-Aging Cream, който хупих за 55лв.

Ето какво пише накратко за крема в сайта на Lierac - линк към него тук. Кремът е обогатен с екстракт от сладък бадем и витамин Е и е подходящ за нормална и комбинирана кожа. Кожата се чувства мека и гладка и появата на бръчки намалява. Клинично доказани резултати: Подобряване на кожата - бръчките около очите 86%, бръчките по челото 54%; намаляване на дълбочината на бръчките - около очите 57% (при 78% доброволци), намаляване на общата площ на бръчките 53% (при 57% от доброволците). Клиничните тестове са проведени с 18 жени доброволки.
 
Моите наблюдения над крема:
Консистенцията му е гъста - нещо средно между хидратиращ и нощен, нанася се лесно и много малко от него стига за цялото лице. Има лек аромат, който на мен не ми допада, но не е от особено значение - мирише като обикновен крем за ръце. Нанася се много лесно, но когато се нанесе , идва момента и на първото разочарование - доста мазен и оставя силно лъщене. Тази лъскавина по кожата не изчезва много дълго време, тоест ако трябва да изляза, или трябва да попия със салфетка мазнината, или да сложа пудра за лице. Това го смятам за абсурдно, но хайде, да кажем, че бих го изтърпяла ако имаше ефект...
 
Преди да говоря за анти-ейдж ефекта, искам да ви обясня какво ми причини този крем! Цялото ми чело беше станало в малки пъпчици, по носа, по бузите и всъщност навсякъде имах много ситни червени пъпки и тук-там по някоя екстра голяма пъпка. А това за човек, който всекидневно се бори с мазната си Т-зона, е бедствено положение. Купих крем за комбинирана кожа, а той се оказа по-мазен от кремове, които съм пробвала за суха...
 
И така, много исках да разбера дали ще има положителен анти-ейдж ефект, затова продължих да го ползвам единствено в околоочната зона. Бях изключително редовна в употребата на крема, сутрин и вечер всеки ден - под очите, на клепачите под веждите и в края на окото отдолу, където е най-големият ми проблем. В тези зони нямах никакви проблеми с пъпки, за радост, но все пак лъщенето беше неприятно, нямаше как просто да нанеса крема и да изляза, а винаги трябваше да го попивам преди това, да сложа очила или матиращ продукт. И така след два месеца редовно ползване, при мен нямаше никакъв ефект по отношение на бръчките - изчезването им или намаляването им. Дали е предотвратил появата на нови няма как да знам.
 
НЕ препоръчвам този продукт! Lierac имат прекрасни кремове, но този според мен не е един от тях, особено ако кожата ви е комбинирана или нормална, за суха кожа не мога да коментирам! :)
 
back to top

Search