Menu
Tablet menu

Първите ми покупки на Alverde

Най-накрая и аз реших да пробвам от натуралната козметика на DM - Alverde. Толкова много блогърки я използват и харесват, а аз все подминавах в магазините. За Alverde можете да прочетете повече тук. Ето и първите продукти, които си избрах на марката:

1. Alverde Clear Gesichtstonic Heilerede
- Тоник за лице за проблемна кожа, против пъпки и черни точки. Цената не беше повече от 5лв, 150мл. Преди употреба трябва да се разклати, защото в тоника има хума (kaolin), която изглежда като кафеникаво-червено прахче. Рано е да казвам дали съм доволна или не, но на моята кожа го усещам добре. Едва ли ще го ползвам всеки ден, по-скоро 1-2-3 пъти в седмицата.2. Alverde Getonte Feuchtigkeits creme - Тониращ овлажняващ крем за всеки тип кожа (някои им казват кремове с цвят). Цена 5-6 лв, 50мл. Крема се води за светла до средна кожа, но на моята сравнително тъмна кожа ми се струва перфектен, дори имам тен вече, а кремът не е светъл. Покривността е много много лека, но лично аз я смятам за перфектна за лятото. Нанасям малко кремче на лицето и размазвам, усеща се влажен и дори леко мазен, но след броени секунди засъхва и няма мазно усещане (въпреки че моята кожа е много мазна в Т-зоната). Струва ми се доста икономичен продукт. Също така - случи се няколко пъти да спортувам, когато бях с този крем и нямах никакви проблеми след това, сякаш кожата ми диша с него. Много харесвам този продукт и го препоръчвам!

Още малко: крема е с кехлибар и екстракт от лайка от контролирано биологично стопанство и растителен глицерин.3. Alverde Минерална пудра в цвят 02 Natural. Цена 9 лв за 10 грама продукт. Съставките не ги пише на опаковката, за съжаление, но вярвам че ако се интересувате, ще намерите в нета. (При много бърз преглед попаднах тук.) Кутийката и гъбката са ужасни, всичко стана мазало ахах, но такава е обикновено съдбата на прахообразната пудра. Отварям капачето и продукта е навсякъде, тампончето е твърде малко и пропуска пудрата да излиза от дупчиците.
Самата пудра ми харесва, матира добре, но не мога да кажа за колко време. Дразни ме това, че не мога да я взема с мен като излизам, защото има риск да си напудря и чантата и дрехите..Тампончето вътре се скъса на втория ден. А и ако я взема с мен навън, трябва да си нося четка, защото тампончето така или иначе е цялото в пудра и ако си го сложа на лицето...просто не! Бих си купила от пресованият вариант ако намеря подходящ цвят, но най-вероятно това лято ще изкарам с тази, така или иначе пудра ползвам само през топлите месеци.*И на трите продукта има печати на сертификати за натурална (www.Natrue.org)  и веган козметика.

Подробни мнения за продуктите ще напиша след дългосрочно ползване. А вие ползвате ли някаква козметика от марката Alverde и доволни ли сте?
back to top

Search