Menu
Tablet menu

Хидратиращ крем Neutrogena Visibly Clear oil-free

Няколко продукта на Neutrogena Visibly Clear не ме впечатиха изобщо, а именно ексфолиантът за лице 3 в 1 и тоникът. Затова и не бях изпробвала толкова време този крем, макар че предназначението му и обещанията на опаковката ми звучаха точно като за моята кожа и това, от което има нужда. Другата причина е в съставките - натъпкан е с парабени и други неприятни съставки. Може и да е ви се стори странно, че въпреки това го използвам, особено за тези от вас, които са изцяло на натурална козметика. Но имайки проблемна кожа, рано или късно склонявам да пробвам и такива продукти. А в този крем има салицилова киселина, която винаги е действала добре на кожата ми. А кожата ми е: много мазна, която лесно се изсушава на повърхността, но продължава да произвежда себум и ако не хидратирам добре се напуква и стои на люспички, широки пори следствие на мазната Т-зона, черни точки и от време на време пъпки особено в онези дни на месеца. В същото време чувствителна и тънка - лесно се зачервява и прозират капилярчета.

Какво обещават от марката за хидратиращият крем Neutrogena Visibly Clear oil-free?
Лекият неомазняващ крем с екстракт от алое и лайка хидратира, успокоява и защитава кожата от изсушаване. Съдържа салицилова киселина, която поддържа порите чисти и предпазва от появата на пъпки. При редовна употреба кожата е забележимо мека, чиста и със здрав вид. Подпомага по-бързото заздравяване на пъпки и изчистването на белези (червенини).

Какво мисля аз за хидратиращият крем Neutrogena Visibly Clear oil-free? (Използвам сутрин и вечер след измиване на лицето.)
  • Хидратира кожата, но..хмм, сякаш не е достатъчно, когато е по-студено... Затова слагам допълнителен продукт няколко минути след като го нанеса (слагам малко от този флуид на Alverde - тук, или олио от шипка, или лек хидратиращ крем или серум, например този на Avene - тук). Имало е случаи, когато съм ползвала само Neutrogena и на места кожата ми не е била достатъчно хидратирана. Но прави кожата много мека!
  • Определено поддържа лицето ми много по-чисто от пъпчици и черни точки, в това отношение съм много доволна. Предполагам, че в един момент кожата ми ще привикне към него и няма да има чак такъв ефект, но да видим. В периоди на страшно много стрес не ми излезе една пъпчица, или ако е имало някоя мъничка, е минавала за една нощ или 24 часа. Това е и най-големият плюс за мен на този крем, защото обикновено козметиката, която мие  помагала с тези проблеми, е била изсушаваща и е предизвиквала зачервявания.
  • Следователно и това е голямо предимство - не ми предизвиква никакви реакции със зачервяване и дразнене по отношение на чувствителната ми кожа. Естествено всичко е индивидуално, но тук отново ме спечели.
  • След нанасяне на крема се усеща изстудяващ ефект на кожата, не съм сигурна дали е всеки път, но не е неприятно.
  • Изравнява тена на кожата, зачервяванията са 1-2 идеи по-успокоени и напоследък дори забравям да си сложа фон-дьо-тен, което не е типично за мен. (Разбира се, не е само благодарение на този крем, още няколко фактора има, и винаги с всичко е така, един крем не може да оправи всички  несъвършенства, но този за мен работи добре.)
  • Има известен матиращ ефект и потискане на омазняването.
  • Опаковката е много сладка и удобна.
  • Съставките са много лоши - има три парабена, парфюми, силикони, пускам снимка с всички съставки. Сайт за проверка на съставките, за какво служат и как могат да ви навредят, вижте тук - www.ewg.org/skindeep.

Извод: Помага ми срещу проблемните пъпчици, хидратира, матира, омекотява, не предизвиква раздразнения, НО съставките са ужасни и макар да помага сега, може би в дългосрочен план ще навреди. Не съм решила дали ще го купя пак, когато свърши, може би ще търся друг вариант за хидратиращ крем със салицилова киселина в него, който да има по-хубави съставки.

back to top

Search