Menu
Tablet menu

Elgydium Anti-Plaque паста за зъби антиплака

Приятно изненадана останах от тази паста за зъби. Мисля че за първи път пиша за продукт за устна хигиена, макар че е имало и други, за които бих споделила мнение. Ще поправя тази грешка като започна от тази паста на на Elgydium антиплака на Pierre Fabre. Пастата е предвидена за чувствителни зъби.

Паста за зъби Elgydium Anti-Plaque

  • Бяла кремообразна формула без абразивни частици.
  • Умерено силен ментов вкус и аромат.
  • Нужно е малко количество, защото пастата се разнася и се пени добре.
  • Въпреки липсата на абразивни частици, пастата почиства зъбите и плаката прекрасно, много съм доволна!
  • Оставя усещане за много чисти зъби и като цяло за добре поддържана устна хигиена.
  • Не дразни венците, но все пак не препоръчвам на хора със силно чувствителни венци. Моите са изключително чувствителни, но просто не понасям прекалено нежни пасти за зъби, защото не ми оставят усещане за чистота. Дори четката ми винаги е Medium (средно твърда), отново по същата причина. За да има все пак някакъв баланс, от около месец зачестих използването на вода за уста и се надявам тя да успокоява венците след миенето на зъбите. Ако виждате че ви кървят венците не отписвайте пастата веднага, а забележете че може да е по причина на твърдата четка за зъби, прекалено силното натискане и четкане или просто защото имате проблем с венеца на някой зъб (джоб). Не съм зъболекар, но поне при мен се образуват такива "джобове" на венците и от там няма как да не кърви при миене, има си начини за лечение. (Дано не говоря глупости, но това са някакви общи познания, които съм добила с ходенето на зъболекар).
  • Определено виждам добър дълготраен резултат с тази паста и си струва да се пробва ако не сте си намерили любима все още.
  • Въпреки че не е за избелване на зъбите, перфектното почистване на плаката ми се отразява много добре и зъбките ми се струват една идея по-белички. Ако реша да си избелвам зъбите, определено след това бих ги поддържала с тази паста.
  • Опаковката е метална - хем ми харесва, хем не и харесва. Намирам я за oldschool, и това ми харесва, но пък за ползване ми е по-трудна като остане накрая, защото съм свикнала с пластмасови.

75мл - около 10лв
back to top

Search