Menu
Tablet menu

Най-използвани гримове за последния месец

Това са гримовете, които ползвам почти всеки ден и реших, че е време да ви ги покажа, за да дам място на други, които все още неразопаковани очакват да бъдат тествани и да заемат своето място в блога.
1. Палитра сенки за очи Catrice Sand Nudes - 6 цвята прелестни нюд нюанса, 3 матови и 3 лъскави. Идеалният баланс! Все още не ползвам всички цветове, но съм сигурна, че ще си ги изхабя всичките с кеф. Притежавам много малко палитри със сенки за очи, защото обикновено подчертавам очите си само с молив, но напоследък ми е приятно да изпробвам различни визии с тази палитра. С нея мога да поситгна силен опушен грим или съвсем леко подчертани клепачи. Ако пък включа прасковеният цвят, и по-силният и по-лекият грим изглеждат много красиво и някак по-завършено. Каня се да покажа 2-3 различни вида грим с тази палитра в скоро време. Не смятам, че иамм някакви особени умения в гримирането, но поне ще видите какво успявам да постигна с палитрата, въпреки липсата на умения :))

2. Фон-дьо-тен Vichy Dermablend 3D correction матиращ - това е новият фон-дьо-тен на Vichy Dermablend. Неведнъж съм писала за стария (вижте тук) и колко ми харесва всичко в него освен това, че е доста мазен. Ето го и матиращият му вариант, йеееей!!! :) Ткестурата му е съвсем различна, доста по-суха и гъста, като паста е, но нямам проблем с разнасянето по кожата, което ми хареса много. Покривността е все така добра като на стария - много силна, прикрива и доста проблемни зони. Опаковката е различна и е в пъти по-хубава, защото е с тънко издължено гърло. А и като дизайн ми допада повече - черно и сребристо, ай лайк! Аз взех най-тъмният цвят 45 gold (от общо 4) и пак ми е светъл, а и леко розовее. Надявам се до месец да ми изсветлее малко кожата и да ми пасне идеално, защото разликата не е чак толкова голяма, но все пак я има. Много ми харесва този фон-дьо-тен, смятам че който не си е намерил подходящ за мазна/комбинирана кожа и има нужда от добра поктривност, трябва да го пробва! Вземете си тестер първо или идете в някоя аптека и се намажете хубаво за проба, както аз направих :))

3. Хайлайтър Max Factor CC - това хайлайтърче ми беше пратено преди доста време и някак не го оценявах досега. Вече обаче не пропускам да мина 1-2 пъти с него по горната част на скулите. Изключително много ми харесва! Придава красив блясък, не е твърде силен, а и може да се наслои за по-бляскав вид. Много ми е удобна опаковката - дебел автоматичен молив, тоест идеално за хайлайтър. Цената ми се стори малко завишена, но това си е мое мнение.

4. Матов бронзър Contour me! от Aura в цвят 404 Copacabana - исках матов бронзър без никакъв блясък, за да подчертавам скулите и да контурирам (силно казано) слепоочията и носа, за да поизлъжа, че много съм ходила на плаж :D Търсех много тъмен бронзър и от вариантите, които имах пред себе си в магазина, този най-много се доближи до това, което търсех. Изискванията ми бяха - матов, тъмен, по-студен цвят (а не силно жълтеникав). На снимката изглежда малко по-жълтеникав, не е чак толкова. За цена от около 10лв, този бронзър ми свърши работа за изцяло прекараното в града лято (рев!). Ооо, щях да забравя - не е много дълготраен! Струва ми се, че лесно се изтрива и на по-суха кожа ако го ползвате директно, може би ще се разочаровате. Ако си сложа пудра и над нея го сложа, пада много бързо, но ако го гложа след фон-дьо-тен-а и чак след това пудра, е много по-добре! :)

5. Водоустойчиви сенки за очи Scandaleyes от Rimmel под формата на молив (неавтоматичен) в цвят 003 Bad girl bronze. Ей този молив-сенки ми е страшен любимец! Толкова ми е лесно и бързо да се гримирам с него - намазвам на нужните места, после размазвам лекичко с пръст докато оформя така че да ми хареса и съм готова. Задължително ще покажа в отделна статия какво постигам с него, така че очаквайте съвсем скоро. Дълготраен е, но все пак е мазен и ми се събира в гънките на клепачите ако е много топло. Честно казано съм свикнала с това и най-вероятно всяка дама с по-мазна кожа ще се съгласи. Не ми харесва само, че моливът трябва да се подостря. Да живеят автоматичните моливи! :))

6. Основа за грим Douglas. След като основата на Lumene (вижте тук) ми свърши за нула време, реших да пробвам друга. Тази също е гъста като паста, силиконова, матираща, изглаждаща, както и тази на Lumene. Доста си приличат двете и ако трябва честно да отговоря на въпроса коя е по-добра според мен, веднага опирам на опаковката. Просто са доста еднакви като ефект и текстура, доволна съм и от двете, но тази на Douglas е в опаковка с помпичка, което веднага слага една точка отгоре за Douglas. Цената на Lumene е с няколко лева по-евтина (2-3лв по-ниска).back to top

Search