Menu
Tablet menu

Renora - създай своя крем!

Това е може би един от най-интересните птодукти, които съм тествала в последно време. Самата концепция на Renora Cosmetics ме грабна веднага - създаваш свой собствен крем според нуждите на твоята кожа, минавайки през серия от въпроси. Идеята е бетон!!! Не стига че ми беше забавно да мина през теста, ами и с нетърпение очаквах да видя какво "съм създала". Ясно е, че не съм го създала аз, но оставаш с чувство, че си участвал в създаването и има доза тръпка. Освен това може да го поръчаш гравирано с надпис - името ти или името на човек, на който искаш да подариш крема. Някак си това го прави още по-специален! Може би звуча твърде ентусиазирана, но обичам хубавите идеи, а тази според мен е такава. Това е сайтът - www.renoracosmetics.com, а пък аз ще ви разкажа повече за моя крем.

Попълних теста, част от въпросите са за пол, възраст, тип кожа, проблеми свързани с кожата, бръчки, пигментни петна, сухота, разширени пори, каква е кожата ви сутрин, имате ли пъпки и колко често и други. Накрая избирате дали искате дневен, нощен или комбиниран (дневен и нощен), искате ли слънцезащитен фактор SPF 15 или 30 и дали да има озаряващи частици и пигменти. Когато направих теста, накрая избрах SPF фактор, но в същото време цъкнах да бъде дневен и нощен крем, тоест комбиниран. Веднага се свързаха с мен от Renora, за да ме посъветват да избера дневен крем с фактор или комбиниран без фактор (напълно логично). Така че ако случайно има някакви несъответствия във вашия тест, можете да разчитате на това, че ще се свържат с вас за да уточните всичко. Това беше изключително коректно и ме впечатли.

Така, няма да ви обяснявам точно какъв е моят крем, защото въпросите са доста, а и няма смисъл от това, тъй като всеки е с различна кожа и различни нужди и проблеми. Аз получих прекрасен продукт, гравиран с моето име на капачката, с шпатулка за нанасяне, побрани в невероятна кубична кутия (обожавам я!), със списък с всички съставки в крема, и брошура с представяне на марката. Всичко изглежда изключително луксозно и елегантно и останах много приятно изненадана от цялата пратка!

Много ми харесва колко добре кремът ми хидратира кожата. Консистенцията му е пухкава и лека, но кремът не е воднист. Кожата ми попива една част, а друга остава като мек предпазващ филм на повърхността като в моя случай е немазен и леко матиращ. Аз направих грешка да поръчам крем с SPF през зимата... заради бебчето излизам рядко и нямам нужда от този фактор, но не помислих добре и затова не го ползвам всеки ден. Заради слънцезащитния фактор, кремът има нужда от малко по-дълго разнасяне, за да попие белият цвят в кожата, което мен малко ме изнервя. Самият допир на крема до кожата ми е много приятен и за мен е удоволствие ползването му. Виждам, че ми помага с някои проблеми - сухите участъци по лицето ми през симата намаляха значително въпреки матиращия ефект на кремчето, тенът ми изглежда по-добре, кожата е по-свежа, по-плътна и подхранена. Разбира се, кремът е персонален и е с различни съставки, така че и действията са различни. Това, което бих променила при следваща поръчка, е да обмисля малко по-добре какъв крем бих ползвала през актуалния сезон по-често. Също така бих се съобразила и с това дали ще е дневен, нощен или комбиниран крем, защото аз например предпочитам матиращ крем за през деня, а като нощем бих ползвала по-богат крем, който се бори с бръчките.

back to top

Search