Menu
Tablet menu

Козметика за бебе от La Roche-Posay

Започнах да използвам козметиката на La Roche-Posay за бебчето към края на третия й месец. Тогава се наложи да променя цялостно хигиената и грижата за кожата на малката, и ето как продуктите от снимката повлияха.
1. La Roche-Posay Lipikar Fluide - хидратиращ, успокояващ и защитаващ. Започвам с нааай-любимия ми продукт не само от тези на снимката, а и като цяло за последните няколко месеца, защото той спаси кожичката на Касиди от неприятни обриви. Сега ще ви разкажа! Lipikar fluide е с лека формула, разнася се супер лесно по кожата, наблюденията са ми, че една част попива, а на повърхността остава защитен слой, който предпазва от изсушаване. Той е предназначен за всеки със суха кожа и е подходящ и за бебета. Касиди получи атопичен дерматит според лекарите, при които я водихме (3 броя), или казано простичко - сухи участъци от груба кожа, които стоят на люспи и се зачервяват, някои ги наричат лишеи. Изписаха ни един тон неща - хомеопатия, пробиотици, кортикостероиди и различни кремове. Някои от тях пробвахме, други реших да й спестя за крехката възраст от 3 месеца. Както се досещате, нищо не памогна напълно, някои от мазилата определено успокояваха обривите, но те не изчезваха, а други дори ги влошаваха. Нека все пак спомена, че обривите никога не са били много сериозни, но все пак беше важно да се открие лек и причина. Ето какво й помогна - къпане само 2-3 пъти в седмицата с вода и мноого малко бебешки шампоан, на още влажна кожа мазане с Lipikar fluid. Него мажех 2 пъти на ден по краченцата и ръчичките, където й беше дерматитът. Когато й измивах дупето (обикновено 3 пъти на ден) при нужда мажех отново. Много съм щастлива, че този флуид й помогна, кожата й сега е толкова мека и гладка и видимо хидратирана. Вече се запасих с още един флуид от 400мл и имам намерение да го ползвам и аз. Единственият недостатък е, че остава малко лепкав слой, но вече свикнах с това, а и навярно е за да предпазва от изсушаване без да е мазен. Забелязах, че други продукти за атопична кожа са гъсти, тежки и мазни, сякаш запушваха порите и не позволяваха на кожата да диша. Е, препоръчвам ви да пробвате този продукт за бебчето ви. Отново повтарям - пробвайте да го мажете на още влажна или мокра кожа, според мен това също има значение.

2. La Roche-Posay Lipikar Gel Lavant. При първото ползване на гела, не останах очарована, защото забелязах, че се отмива трудно от бебешката главичка и телцето. След като се разочаровах от други продукти обаче, и харесах толкова много флуида от съшата серия, реших да му дам втори шанс. Проблемът с трудното отмиване се решава в момента, в който започнах да използвам адекватно количество продукт. Малко е смешно :)) Просто е нужно много по-малко, сравнение с други продукти. Една капчица стига за главичката и една за телцето. Просто няма нужда от повече. Доволна съм, не мисля че изсушава допълнително кожата. Косичката става пухкава. Относно миризмата - хмм..не е най-приятната определено. Но по-големият минус за мен е опаковката. Невъзможно ми е да го ползвам, когато мия бебето сама, затова затова би било супер да го пуснат в опаковка с помпичка.

3. La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 - успокояващ и възстановяващ балсам. Признавам си, че този крем съм го ползвала много рядко. Може би твърде рядко, за да имам някакво мнение, но все пак... Много бебчета си драскат личицата с нокти заради некоординираните движения в началото. Моето мъфинче също си правеше ранички тук-там. Обикновено не правех нищо по въпроса, но в някои случаи й мажех от това балсамче, за да минат по-бързо. Няколко пъти мазах гънките на глезените й също, защото се бяха подсекли. Струва ми се, че оказваше влияние, но не мога да го препоръчам за тази цел, защото наистина са редки случаите, в които го ползвах.

4. La Roche-Posay термална вода за чувствителна кожа. Досега не съм попадала на термална вода, от която да съм се разочаровала. Не съм най-големият фен на този вид продукти, намирам им приложение, но мога да живея и без тях. За бебчето обаче е доста удобно. Ползвам термалната вода, за да почистя нещо от кожата й. Например ако повърне малко след хранене, пръскам по гушката и почиствам с памуче. Мисля че в чантата на бебешата количка ще й намирам още приложения, когато съм навън. Да почистя личицето и ръчичките с нея например би трябвало да е окей, все пак съставът й е вода и нищо друго. :)
back to top

Search