Menu
Tablet menu

Косопад - съвети и отзиви за Vichy Dercos Aminexil Clinical ампули за мъже и жени

Макар блогът да ми е предимно за забавление и да пиша на теми, които не са от съществена важност, има проблеми, за които трябва да се говори и още едно мнение никога не е излишно. Днес темата е косопад и то не само при жените, но и при мъжете. Мъжът ми страда от косопад от много години и като цяло има проблеми с кожата на скалпа. Дали е генетичо, или носенето на каски за мотор през годините е дало своя негативен резултат не знаем, но все някак си се канеше да реши поне отчасти проблема. При мен пък след раждането, явно благодарение на промяната в хормоните, започнаха много лесно да падат косъмчета със самия корен. Касиди често ме скубе, но дори и лекичко да дръпне някой кичур, или аз самата да прокарам пръсти през косата си, много лесно падаха косми. Обикновено хората вземат мерки, когато проблемът се задълбочи, но аз не исках да чакам и затова двамата с мъжа ми решихме да пробваме новата третираща грижа против косопад на Vichy Dercos - Aminexil Clinical 5. Преди да си помислите, че редовете долу са най-вече в рекламиране на този продукт, не избързвайте с изводите, защото за подобен проблем не бих/ме си позволили да не бъдем напълно обективни относно действието му, но и по начало това е извън принципите ми. Прочетете мненията ни:

Косопад при жени след раждане, съвети и тест на Vichy Dercos третираща грижа Aminexil Clinical 5 + енергизиращ шампоан Vichy Dercos
Косопадът ми не е силен, или поне на фона на доста гъстата ми коса. Започна няколко месеца след раждането на бебечето. Първоначално виждах като я гушкам как по ръчичките й, които дърпат всичко, до което се докопат, оставаха косми, Мислех, че се дължи на това, че дърпа по-силно, но за съжаление обърнах повече внимание и забелязах, че и по възглавницата ми има, под душа също падаха косъмчета. Започнах да ползвам ампулите на Vichy против косопад всеки ден и така в продължение на около 3 седмици. Какво ми е мнението за продукта и какви са моите съвети за жени, страдащи от косопад?
 • Пакетът изглежда много гот - кутията се отваря като куфарче и вътре са ампулките и капачката, която служи за нанасяне.
 • Въпросната капачка разнася супер лесно продукта, нанасям го на зиг-заг и една ампула стига за целия ми скалп, че и обикновено повтарям, за да успея да я изхабя цялата. НО! Моята капачка се счупи. Пластмасата, която пробива  запушалката на ампулата се изкриви и трябваше да пробивам ампулите с нож преди да слагам капачката.
 • Миризмата на олиото в ампулите е доста химична, не ми харесва.
 • Интересно ми беше дали ще ми омазняват косата. Определено отнемат доста от свежия й вид, получава се едно такова леко спластяване и да, омазняват ми мъничко повече косата при намазване, но пък в дългосрочен план ми се струва, че себума намаля. Винаги използвах ампулите вечер, точно заради това омазняване.
 • Ефектът се забелязва още към средата на третата седмица. В началото си мислех, че си въобразявам, но и четката ми за коса го потвърждаваше. Пиша го без да преувеличавам, ампулите при мен подействаха като косата ми в корените стана по-здрава, някак си косъмчетата укрепнаха и вече падат много по-трудно. За първи път ползвам подобен продукт и съм се чудила дали изобщо действа козметиката против косопад, радвам се че има решение на този неприятен проблем. Аз нямам нужда да продължа терапията, но от Vichy препоръчват 6 седмици за най-добри резултати, така че при по-сериозен косопад бих продължила.
 • Енергизиращият шампоан Vichy Dercos не ми допадна, защото косата ми не изглеждаше толкова жизнена и бляскава след миене с него. Ползвах го понякога, защото го препоръчват по време на терапията, но определено не ми беше ежедневният шампоан.
 • От известно време завършвам душа със студена вода, което много полезно за кръвообращението, за кожата и свиването на порите, както и за косата. Това е трик, който всеки трябва да пробва ако има проблем с косопада.
 • Колкото по-лесно се разресва косата, толкова по-малко косопад. Задължително използвам балсам или маска за коса, които да улеснят разресването. Но все пак измивайте ги перфектно от косата, защото не бива да засъхват нито по скалпа, нито по самата коса.
 • Използвам сешоар и преса за коса почти ежедневно, но избягвам да третирам корените на косата. Тях подсушавам само със средно топла струя на сешоара, за да не раздразвам скалпа. Мисля, че това дава положителен ефект не само при косопад, но и при други проблеми като по-мазен скалп и пърхут.

Косопад при мъже и тест на Vichy Dercos третираща грижа Aminexil Clinical 5 + енергизиращ шампоан Vichy Dercos, отзивите на мъжа ми.
Мъжът ми от години има проблемен скалп - пърхут, косопад, сърбежи и бързо омазняване. Мисля, че му беше писнало и вече не търсеше решение. Въпреки това много се зарадва на ампулите на Vichy, защото е ползвал преди доста години от старите им ампули за косопад и е останал доволен. Ето какво ми разказа той след използване на новите Aminexil Clinical 5.
 • Неговата капачка не се е счупила и много му харесва колко е лесна и удобна за ползване.
 • Химичната миризма не го притеснява изобщо и се учуди, че на мен им е направила впечатление.
 • При него също има много положителен ефект. Аз самата виждам цялостно подобрение на кожата на скалпа му. Няма толкова пърхут и лющене на скалпа, дискомфортът на кожата на главата след къпане му е изчезнал. Той смята, че косата му е в пъти по-здрава и почти не капе, дори си е пуснал малко по-дълга коса сега. Косата не се сгъстява, разбира се, но е по-плътна и по-устойчива. Лекото омазняване, което аз забелязах при мен, при него е по-скоро положително. Много е доволен от ефикасността на ампулите и би ги използвал отново.
 • Една ампула му стига за няколко ползвания, така че продуктът е доста икономичен и ще му стигне за още време.
 • Енергизиращият шампоан Vichy Dercos му е допаднал страшно много за цялостното състояние на скалпа. Явно вече ще ползва този шампоан за себе си.
 • Той също препоръчва да се изплаква главата със студена вода в края на душа, за да се свият порите.
 • Друг съвет, който дава на мъжете с косопад, е да не прекаляват с носенето на шапки и качулки, заради триенето, което се получава.
back to top

Search