Menu
Tablet menu

Грижа за по-плътна коса от Vichy Dercos - Densi-Solutions

Не знам дали забелязвате, че в блога все по-рядко пиша за козметика. Истината е, че преди пробвах хаотично какво ли не, но вече избирам новите продукти за тест по-прецизно и според нуждите ми. А и почти не тествам нови такива за лице и кожа, защото съм намерила подходящи за мен и не ми се експериментира. Косата е друга тема! От години се боря с бързото й омазняване и сплескания й вид :)). Ами сплескана си е! Много ми е гъста, но е тъничка и без никакъв обем. Vichy пуснаха няколко продукта за увеличаване плътността на косата и вече повече от месец ги ползвам, така че ако сте с тънка и слаба коса без обем, навярно ще ви бъде полезно и интересно. След теста на ампулите срещу косопад на Aminexil Clinical 5 на Dercos от Vichy останах доволна и реших да изпробвам и новата серия Densi-Solutions. Тя се състои от шампоан, балсам и концентрат. При всяко миене на косата използвах всеки един от продуктите. Концентратът е с най-силен аромат, но като цяло всички продукти миришат силно на мента и допускам, че не е за всеки вкус. За мен приоритет е ефективността и след това всичко останало, но все пак и на мен ми идва малко по-силно ароматизиран. 

Шампоанът Densi-Solutions е в любимата ми опаковка с помпа-дозатор. Пени се доста и ми се струва много икономичен, защото аз използвам прекалено много всеки път, което не е типично за мен, а все още за 1 месец съм изхабила само 1/3-та от него (250мл). Измива косата идеално, усещам я чиста в дълбочина, усещам я супер свежа. Харесва ми усещането! В описанието му пише, че се грижи за скалпа и подсилва косата още от корена и придава плътност на косъма. Почиства в дълбочина и придава обем на косата. Съгласна съм с всяко едно от тези твърдения, само ми се искаше да придава повече обем.

Балсамът Densi-Solutions най-малко ме впечатли. Не защото не си върши работата, а защото изискванията ми за балсам са малко по-различни. Напоследък търся най-вече такива за лесно разресване и много много блясък. Този не придава толкова блясък, но подпомага разресването и придава допълнително плътност на косата. Усещам как се хващам на опашка или просто като я държа с една ръка, чувствам я значително по-плътна. Моята коса е много тънка, но за сметка на това е гъста и може би затова не търся допълнителна плътност по дължините, а ми е важно да е с обем и плътност към корена. Това е най-вече причината да харесам повече шампоана и концентрата.

А концентратът Densi-Solutions е много интересен! Продукт, какъвто не бях ползвала досега. Той е течен и се нанася със спрей по скалпа в корените на косата. Доста е добър начинът на нанасяне - лесно е. Ако някога го пробвате, ще разберете. От Vichy съветват косата да се раздели на 4 зони и така нататък.. Честно казано аз не правя така, а използвам пътя на косата, тоест нанасям първо там (на измита и мокра коса), после премятам към едната страна няколко пласта коса, пръскам, премятам още, пръскам, и така повтарям и в другата посока докато усетя, че съм впръскала по целия скалп. Това ми е най-удобният начин и е бързо. Защото аз все бързам :D. И когато дойде време да си изсуша косата е най-готиното! Първият път се стреснах чак, защото замирисва много силно на мента от концентрата и косата се изсушава значително по-бързо. Придава й моментална плътност и обем, което също ме шокира, тъй като не очаквах такъв ефект. Не омазнява и не утежнава косата допълнително от нормалното.

Извод: Ефект от продуктите има и още как! Ако косата ми беше по-рядка и тънка, определено щях да ги оценя още повече. Имам приятелки, които са ми споделяли как не искат да си пускат дълги косите, защото не са им достатъчно гъсти и плътни. Аз нямам такъв проблем, но ако вие се чувствате така, струва си да пробвате серията или част от нея и искрено се надявам да ви хареса и подобри самочувствието ви.
 
back to top

Search