Menu
Tablet menu

Choker

Choker тенденцията много ми допада и реших да покажа в блога какво всъщност представлява, няколко примерни снимки на такива колиета, които и допадат и как си направих най-обикновени и семпли чоукъри. Купих си нужните материали и за 2 минути направих (силно казано) първия си choker. Ако не сте ги срещали по снимки на модни любители, блогъри, дизайнери, това накратко е много семпло колие по врата, обикновено от кожа. Има различни видове, но тенденциите в момента са по скоро такива: може да е само една лента по-дебела или по-тънка, може да е дълга лентичка омотана няколко пъти, някои са с панделка отпред или най-обикновено възелче, а има и такива с разни метални декорации, но обикновено са деликатни и мънички. Най-носеният цвят е черният, но съм виждала и в бебешко розово, като цяло мисля че с цветовете може да експериментирате.
Аз много харесвам и дебелите choker ленти, но те са по-подходящи за по-хладно време, в моя град все още си е яка жега и предпочитам от тъничките и деликатни въженца.
Купих 3 метра (за 2 броя чоукъри с 3 омотавания) черна лента от изкуствена кожа, защото такава намерих. Търсех такава, която да е по-мека, за да сляга по врата. Взех и няколко метални мъниста, които да използвам като тежести на висящите връзки, а и за декорация. Гледайте дупките на мънистата да са достатъчно широки, за да влезе връзката, но не твърде много, за да се задържат. Ако вземете с по-големи дупки просто направете възелче след като ги промушите, за да не падат.
Имам хиляда по-интересни идеи, но не знам кога ще се хвана да ги правя и реших да избързам да пусна тези в блога, защото в противен случай пак щях да забравя, както се случва с много други статийки.

Първият чоукър е без панделка, двата края на въжето преминават през едно по-дебело метално мънисто, а на връхчетата сложих мънички за тежест. Използвайте пинсета, за да промушите въжето през мънистата и ножичка, за да оформите крайчетата ако искате да са заострени, а не прави. Съчетайте с други колиета или носете самостоятелно :)За такъв тип с панделка би било най-удобно да си сложите закопчалка отзад и дори може би мало лепилце на самата панделка, за да не се развръзва.

Тук ви показвам снимка от Sofia Fashion Week, когато бях с дебел черен чоукър. Тогава просто не виждах какво друго бижу би ми подхождало на облеклото и вързах една връзка на врата - мисля че се получи много гот?!


back to top

Search