Menu
Tablet menu

Селска лятна салата

Как не ми се разделя с всичката лятна пъстрота. Бях написала "простота" без да искам и се замислих, че всъщност и двете важат в някои отношения :). Особено в храненето ми през лятото. Любимата ми лятна храна са пъстрите салатки и печените зеленчуци. С тях чувствам, че приемам полезна и свежа храна, която е и със супер богат вкус.

Не мога да се наситя на розовите домати и на аромата на печена царевичка с масло. Рецептата за днешното ястие е толкова простичка, че е по-скоро като един малък празник на богатите вкусове от всеки свеж продукт в нея.

Всичко е от BILLA Градини, с гарантиран произход – от български производители и отгледано под специална грижа, в рамките на програмата на BILLA за намаляване на пестицидите. И, да – ухае на градина!

Аз съм абсолютно пристрастена към розови домати и те са основна част в летните ми салати, защото така или иначе не е дълъг периодът, в който ги има.

Нарязвам ги в една купа и комбинирам с корнишони, защото харесвам селския им вкус.
Гриловам тиквички, като в случая се изненадах, че в BILLA Градини предлагат толкова  пъстро разнообразие от жълти и зелени. Обичам да ми е цветно в чинията!
В една малка купа си направих дресинг с много зелени подправки - наситнен магданоз, босилек и червен лук, повечко черен пипер (всъщност ползвам бял), сол, зехтин, малко балсамов оцет и 1 чаена лъжица мед. Медът е много приятна лека закачка за сетивата и не го пропускам.
Нарязвам маслинки, препичам една филийка селски хляб и остава да намажа масълце върху готовите царевички, коите доскоро пукаха леко на грила на терасата.

Какво ми трябва повече през лятото? :)

back to top

Search