Menu
Tablet menu

Шейсетарско

Тази зима шейсетарските акценти ме завладяха! Винаги съм обичала плисираните поли до коляното, трапецовидните къси рокли с якички, класическите палта с големи копчета и онези къси цветни шалчета на врата, но тази година откривам нови неща, в които се влюбих. Влюбих се в прословутата барета, която носи романтичен и парижански дух. Влюбих се в ретро ботите плътно по глезена, в карираните панталони, поли и шалове, и най-вече се влюбих в цялата тази женственост и невинност в стила от шейсетте. Липсата на дълбоки деколтета, липсата на арогантност в дамската мода.
Аз обичам да съм в крак с модата, признавам си, но само с един крак. Никога не съм се обличала супер тенденциозно и доказателство за това е, че немалка част от дрехите, които нося са стари неща, които обичам и с които не се разделям дълги години, а търся начин да съчетая. Но все пак обръщам внимание на тенденциите. Интересувам се от модната вълна и понякога се гмуркам в нея, друг път не, но не си позволявам през никой сезон да си променя напълно гардероба заради трендове. Вие как сте в това отношение?
Тази година навърших 30 години и не мога да повярвам, че ми трябваха 30 години, за да го проумея, но вече не правя компромиси с облеклото си за сметка на това да ми е студено. Откакто се помня все ме питат "Не ти ли е студено така?". Не знам какво съм отговаряла, но сега ще ви отговоря: студено ми е било, няма начин! Е, днес на снимките ме виждате с чорапогашник 70 дена (никога преди не съм притежавала толкова плътен) и потник под блузата, което е толкова нетипично за мен, поглеждайки назад към годините. Ръкавиците също са нещо ново. Скоро ще ви разкажа в отделен пост за още някои трикчета, които използвам, за да ми бъде възможно най-топло през зимата без да изглеждам навлечена.
А днес облеклото ми на пръв поглед е съвсем обикновено, но разчита на интересните ретро детайли. А вас какво ви вдъхновява от модата на 60-те?

Кожени боти / Leather boots - Ingiliz | Чанта с бродерии / Embroided Bag - Zara | Палто / Coat - Vivastella | Ръкавици / Gloves - Pronta | Карирана пола / Plaid skirt - Gap от RemixShop | Полу / Turtle neck blouse - Stradivarius | Перлена гривна / Pearl bracelet - Yuno pearls
 
back to top

Search