Menu
Tablet menu

Vintage touch

През последната година започнах да уважавам повече класическите дрехи и аксесоари. Смятам, че те са тези, които купуваш и наместваш в гардероба си за постоянно и обличаш пак и пак. Всичко останало е преходно, често бива забравено някъде в шкаф с 'рядко употребявани дрехи', или бива подарено или качено като обява за продан в olx или remix. Точно затова класическите модели трябва да избираме прецизно - да бъдат малко по-високо качество, за да ни служат години наред.
Чак сега започнах да разбирам баща ми, когато казваше на 15-годишното ми аз, че предпочита да има едни дънки от хубав деним, отколкото няколко, само за да има повече неща за носене. Обясняваше ми и за маратонките, какви да избирам, за да ги нося 10 години. Смеех се, защото не исках нищо да нося толкова дълго. Носеше една сламена шапка сякаш 100 години и избираше часовника и очилата си внимателно. После си ги пазеше и ценеше. Не, никога не е бил вещоман, а точно обратното - просто избираше качествени неща, което не означаваше на всяка цена скъпи. Мисля, че вече не е точно такъв, но аз помня тези моменти с носталгия. Когато му се смеех, че все носи онези adidas-ки и яке от плътен деним, той се усмихваше. Сега отварям гардероба си и виждам вълнено палто на 10 години. Най-хубавото ми палто! Абсолютна класика! Това е и причината вече да се ровя по етикетите на дрехите, за да науча какви са материите и оглеждам внимателно шевовете. Знаете ли какво се случва, откакто го правя? Пазарувам доста по-рядко.
Днес облеклото ми е изключително семпло - с класически елементи, но и доза гръндж. При смяна на дънките с по-елегантни такива целият чар на комбинацията от класическо с бунтарско се изпарява. Ограждайки скъсаните дънки със супер женствени кожени боти и класическо сако в мъжки стил, получавам нужния баланс. А сакото е...интересна покупка от Remix. Допадна ми на снимката, мисля че не струваше повече от 15лв, а в описанието пишеше 100% вълна. "Взимам го!" - казах си. Дойде това недокосвано сякаш сако-палто в сиво с фино кафяво каре. Имаше ужасни копчета, затова си ги смених и вече го обожавам и нареждам в секцията 'класически дрехи'. Просто някой не го е оценил и е решил да се отърве от него, а за мен е абсолютна находка. Сещали ли сте се да освежите някое старо сако или палто като му сложите нови копчета?
 
Дънки / Jeans - Zara | Боти / Boots - Ingiliz | Сако / Blazer - Remix | Пуловер / Pullover - H&M | Чанта / Bag - Zara | Колан / Belt - Pull&Bear | Очила / Sunglasses - Guess от оптика Optodent | Бижута / Jewellery - Swarovski
 back to top

Search