Menu
Tablet menu

Clinique 3 steps козметика travel size

За последното ми пътуване реших да пробвам няколко продукта на Clinique, които отдавна се каня да тествам. Всъщност го реших след като разглеждах категорията Козметика за пътуване в Notino, в която има travel size продукти и видях комплекта на Clinique 3 Steps. Супер компактен е и съдържа измиващ гел от 50мл, почистващ тоник от 100мл и хидратиращ гел 30мл, и трите продукта са за смесена към мазна кожа. Днес ви разказвам какви са ми впечатленията от трите продукта и как влияят на моята кожа.

На първо място искам да кажа, че разфасовките и самите опаковки са идеални за пътуване. Заемат малко място и нищо не се е разливало или изсипвало в куфара по време на пътя.

Clinique Liquid Facial Soap Oily skin formula - Започвам с продукта, който най-много харесах. Измиващ гел за комбинирана към мазна кожа, който много добре ми почиства кожата без да оставя опъващо усещане. Определено ми пасна идеално за лятото. Всъщност, като се замисля, това е най-важната стъпка за мен - измиването на лицето. Без значение дали е сутрин или вечер, тоест дали имам грим или не, тъй като кожата ми е мазна, имам нужда от хубав измиващ продукт и за сутринта. Гелът е много икономичен. Вкъщи използвам почистващия мус на Lancome, който ми стана любим.

Clinique Clarifying Lotion Twice a day Exfoliator - Това е втора стъпка след измиване на лицето - почистване с тампонче с лосион. Тази стъпка повече от половин година я пропусках. Дори в последната ми статия за почистване на лицето писах, че вече предпочитам да пропускам почистване с тоници, мицеларни води и други лосиони. От една стана, защото сметнах измиването с гел + гъбка за достатъчно ефективно, и от друга - за да избегна консумирането на памучни тампони ежедневно. Реално кожата ми наистина се чувства добре и без тази стъпка, но ми се струва, че понякога не успявам да си почистя достатъчно добре лицето и това се отразява още на следващата сутрин, когато се събудя с някоя нова пъпка. По време на пътуването си използвах лосиона и доста ме улесни, когато се прибирах уморена от цял ден обиколки да изчистя максимално добре кожата на лицето от фон-дьо-тен и слънцезащитни кремове. Не съм сигурна дали точно това е моят лосион за ежедневно ползване, защото съдържа Alcohol, а моята кожа не обича честото нанасяне на продукти с Alcohol, но за няколко дни в седмицата нямам проблеми.

Clinique Dramatically Different Moisturizing Gel for Combination to Oily skin - Нямах търпение да пробвам този хидратиращ крем. Много пъти ми го бяха препоръчвали по магазините и най-накрая е в ръцете ми. Определено е много хубав продукт - попива добре в кожата, матира я и аз лично забелязвам изглаждане на порите или по-скоро ми се струва, че визуално опъва леко кожата и този ефект ми харесва. Усещането след нанасяне на кремчето е много приятно и ми допада като основа под грима. Самата хидратация я усещам по-слабо от любимия ми Hydraphase Intense Legere на La Roche-Posay, но пък там липсва матиращият ефект. Общо взето има дни, в които предпочитам едното, а в други - другото, зависи от състоянието на кожата на лицето ми. Харесвам матиращи продукти, но не ги ползвам всеки ден, а няколко пъти в седмицата.

back to top

Search