Menu
Tablet menu

Анализ и грижа за кожата в Aglea Derma

Анализ и грижа за кожата в Aglea Derma Пловдив Анализ и грижа за кожата в Aglea Derma Пловдив
Досега не съм ви споделяла почти нищо относно процедурите за красота, които съм си правила и си правя  редовно. Реално няма нещо нестандартно – само лазерна епилация и микродермабразио, тоест обезкосмяване и почистване на лицето. Имам желание вече да пробвам и други процедури за лице, например мезотерапия, както и свиване на порите с лазер, така че давам старт на този тип статии. Надявам се да бъдат полезни! Наскоро посетих нов медицински център в Пловдив, в който пробвах интересна процедура. Мястото е Aglea Derma, клиника за естетична и клинична дерматология. Харесва ми обстановката – уютна, топла и изчистена, а отношението приятно и професионално. Има няколко кабинета и няколко манипулационни, така че не е малко студио.


За начало един от дерматолозите на Aglea Derma, доктор Алексиев ми направи анализ на кожата със системата Visia, която доколкото разбрах я няма другаде в Пловдив. Досега не си бях правила такъв подробен анализ. Чрез две снимки в профил и една анфас излизат резултати относно състоянието на кожата. Реално виждаш всичките си проблеми по кожата, дори и такива, които ще се появят след време, така че не е най-приятното преживяване хаха. Резултатите са доста полезни, при мен се видяха повечко широки пори, пигментации, капилярчета. Могат да се видят също бръчките, неравностите и евентуалното състояние на кожата след няколко години. Беше ми интересно и ми даде добри насоки върху какво да наблягам с грижата за кожата.Според анализа и преценката на дерматолога, който ме прегледа, взехме решение за процедура с апарат OxyGeneo. Мисля че апарата го има само в Aglea Derma в Пловдив. Процедурата е в три стъпки:

Първата е ексфолиация – почистване на мъртвите клетки и подготовка на кожата за следващите стъпки. При тази стъпка ми щипеше доста кожата, но накрая нямаше зачервявания.
Втората е насищане с кислород чрез ултразвук. Използва се гел според желания ефект. За мен използваха гел , който е предназначен за акнеична кожа с разширени пори. Той също така изсветлява тена и помага в заличаването на пигментациите.
Третата е мултиполярна радиочестота – стяга кожата като свива порите и бръчките, а и стимулира производството на колаген.
Продължителността беше около час, нямаше неприятни усещания, единствено щипането при ексфолиацията. Очаквах да има силно зачервяване на кожата, но по-осезаемо беше само около няколко пъпчици, които имах в този ден. Видим ефект имаше веднага след процедурата – кожата беше сияйна, много чиста, мека, някак си озарена и освежена.

Доктор Алексиев ме посъветва да не използвам поне една седмица след това силни излющващи кремове против акне. Предупреди ме, че може се появят пъпки следващите дни и това да не ме плаши. Тъй като процедурата действа не само на повърхността на кожата, а и в дълбочина, някои зародили се пъпчици, могат да излязат по-бързо и едновременно на повърхността. При мен наистина се получи това и третирах само отделните пъпки, а не цялото лице.

Определено резултатът от OxyGeneo ме заинтригува и бих повторила. Много ми допада идеята за 3 стъпки, чувствам го като цялостна грижа, вместо да ходя на няколко различни процедури, тук са събрани в една. Мигновеният ефект след процедурата е страхотен, но аз съм изключително доволна и няколко седмици след това. Неравностите по кожата намаляха значително, тенът е изравнен и дори минах на по-лек фондьотен, който не е толкова покривен.

Със сигурност ще посетя отново Aglea Derma и ще ви разкажа отново за процедурите, които съм си направила там. Надявам се да съм била полезна!
back to top

Search