Menu
Tablet menu

Гел-маникюр у дома

Никога не съм била привърженик на стоенето по салони за красота. Макар и да съм суетен човек, търпението ми бързо ме напуска, когато съм там. Принудена съм да ходя веднъж месечно на фризьор, но маникюрът го пропусках дори и преди да имам дете, тоест и когато имах много повече време за себе си. Поддържам си ноктите сама вкъщи. Напоследък все по-рядко, защото вече имам UV лампа и комплект за гел-маникюр у дома, което ме улесни доста. Затова и искам да ви разкажа как се справям, дали е лесно и има ли смисъл да инвестирате (немалко) пари в това.

Моят комплект е от Mynails.bg и включва UV лампа (с много готин дизайн), праймер, каучукова основа + топ лак, лакочистител, теченост за почистване и два броя гел-лакове по избор. Пристигна с кратко упътване, което е супер ясно и улесняващо. Марката на гел-лаковете е Kodi. На доста добри цени са. Моите цветове са страхотни, обожавам и двата цвята - 108 и 255 (на снимките съм с този)! Аз съм фен на неярките нюанси, ненатрапчиви телесни, розови и прасковени тонове и не харесвам никакви рисунки и декорации (цветенца, фигурки, всичко ми изглежда или супер детско или...селско). С няколко опита се свиква как да се постигне перфектен маникюр, прегледах и няколко видеа, които ми помогнаха.

Плюсове да имаш комплект за гел-маникюр вкъщи:
Не си зависима от салоните за красота и не е нужно да запазваш час седмици по-рано, защото знаем че в последния момент вече е невъзможно. Като цяло губиш по-малко време, защото лакът издържа 2-3 седмици преди да се наложи да се подмени заради израстването на нокътя. Пестенето на време е много голям плюс, особено за една майка - така не ангажирам никой с това да гледа детето, за да отида аз на маникюр, а се възползвам от тази 'услуга' да отида на фитнес например. Голям плюс са и парите, които спестяваш, защото като си направиш сметката, са много и бързо си 'избиваш' първоначалната инвестиция. Самата марка има значение също, не всички гел-лакове са толкова издръжливи, пробвала съм само 2-3 други, но с Kodi забелязвам най-добър и дълготраен резултат. Но отново най-големият плюс за мен е, че не седя 2 часа в салон за красота, където губя милион мозъчни клетки (ами така си е). Знам, че за някои това е супер релаксиращо, но при мен действа обратното. И всъщност много по-релаксиращо ми е да се настаня удобно вкъщи, да си пусна някое филмче или предаване докато дъщеря ми си играе и да се лакирам с чаша студена лимонада на масата и купа с череши. Изпичането на всеки пласт е по 30 секунди и щом изпека топ покритието направо мога да започна да боравя с ръцете си без риск да разваля лака. Миене на чинии, пране на ръка ако щеш, изобщо не наврежда на перфектното състояние на лака, така че обикновено веднага след тази процедура ме очакват домакински или майчински задължения.

Минуси на гел-маникюр у дома:
Ако не сте достатъчно сръчни да се лакирате с обикновен лак, естествено и с този няма да ви се получи. Макар че всичко изисква практика и ако имате желание, ще стане в един момент. Както казах, аз не харесвам декорации, но ако сте фенове на по-шарения маникюр, ще ви е и по-трудно да си рисувате сами по ноктите. Не е невъзможно, но изисква повече умения, опит и търпение.  Основният минус е досадното махане на лака, отнема време и нерви и често се изкушавам просто да го обеля за една секунда, но какво ли си причинявам, даже не искам да чета по темата. Накисването на всеки нокът в памук с лакочистител не ми е любимо, дано измислят по-бърз и лесен вариант.

Също така мъжът ми постоянно ме стресира за състаряването на кожата на ръцете от UV лампата, затова винаги ползвам слънцезащитен крем преди това, а има и друг трик, който вече ще използвам - еднократни ръкавици, на които се изрязват връхчетата! Гениално, нали?! :))) .

Бихте ли пробвали да си правите гел-маникюр сами вкъщи? При мен плюсовете са незаменими! Преди почивки особено, оправям си ноктите и не ги мисля повече изобщо и не губя време със салони за красота. Но ще си правя паузи със сигурност, за да отпочиват ноктите и през това време ще нанасям ежедневно заздравителчета и разни полезни олиа с витаминки. Харесват ли ви как се получиха моите нокти на снимките? Тук са съвсем късички, защото не съм фен на дългия маникюр (специално за моите ръце). Чудя се какъв да е следващия ми цвят - лимонено жълто или бледолилаво, или пък някой прасковен нюанс.back to top

Search