Menu
Tablet menu

Грижа за ръцете

Допреди няколко години се чудех на всички тези жени в салоните за красота, които седят с часове, за да им оправят маникюра. Все още им се чудя всъщност ахах, но пък вече напълно разбирам и подкрепям грижата, която полагат за ръцете си. Просто при мен това се случва вкъщи, където ми е много по-приятно, а и мога да мултитасквам по време на повечето от тези процедурки. Да гледам youtube клипчета или да слушам podcasts, да чета книжка или да си върша работа на компютъра. Вече държа на това ръцете ми да изглеждат добре - както лицето, така и ръцете искам да запазят по-дълго млад и свеж вид. Ето някои от моите трикчета в грижата за тях:


1. Обожавам да е добре ексфолирана кожата на ръцете ми, въпреки че не съм си го създала като навик все още. Общо взето, когато се сетя, правя това - в малка купичка сипвам една шепа захар и добавям зехтин и/или кокосово масло. Реално могат да се добавят и други масълца и олиа, например бадемово, арганово. Разбърквам го до кашичка и с движения сякаш си мия ръцете със сапун, започвам да търкам сместа по тях. Преценявам си сама точно с каква сила, но не прекалявам, защото захарта може да одраска доста кожата, ако търкам силно. След няколко минути измивам ръцете с малко сапун, за да отмия всичко, но не напълно, защото олиото продължава да се усеща лекичко по кожата много приятно.

2. Вече държа доста на маникюра и се старая да го поддържам добре изглеждащ. Правя си сама маникюр с гел лак вкъщи, писала съм за това тук - линк. В началото си купих само основното, но с течение на времето си взех още някои неща, които смятах, че ще ме улеснят. Ползвам и олио с витамин Е за кутикулите - вече мисля, че върши работа. А маникюрът харесвам да ми е семпъл, без никакви шарки и предпочитам цветовете на лака да са нежни и ненатрапчиви и ярки. В момента любимият ми цвят е този от снимките и е нещо като почти бял или мляко с какао, но леко розовее, а за лятото харесвам чисто бял или пък нежни телесни нюанси в розово и прасковено.

3. Правя си почивки от гел лака и през времето, когато съм без, използвам заздравител за нокти с масла и витамини, но обичам за някой друг ден да ги оставя без нищо, за да може кремчетата, олиата и маските за ръце, които използвам, да попиват и в ноктите.

4. Споменах маски за ръце. За някои може това да е съвсем ново, но аз ги открих преди няколко години и много ми допадна като метод за допълнителна грижа за кожата на ръцете. Те са под формата на ръкавички, отвътре напоени с най-различни масълца и екстракти. Аз ползвам маските за ръце на марката Iroha, много голям плюс за мен е, че са корейски. Такъв тип маски за ръце са супер за забързаното ежедневие, защото не пречат да си мултитасквам. Дори докато пиша тази статия съм с ръкавиците с праскова, които имат толкова успокояващ аромат. Маските на Iroha са с една основна съставка плюс още 16 натурални екстракта и всички имат за цел да хидратират и подхранват кожата на ръцете и ноктите, имат анти-ейдж ефект и балансират пигментацията. Чувствам ги като спа за ръце и ми харесва, че е нещо готово и лесно за ползване, а пък има страхотен ефект. Не е зле да се ползват след екфолиране на кожата според мен за още по-силен ефект.5. Задължително вече изрязвам кожичките около ноктите, но само отстрани, а отгоре лекичко ги избутвам. Мисля, че е много по-важно от това да имаш хубав лак на ноктите. Относно ноктите - харесват ми различни форми, а като дължина предпочитам средното положение - нито дълги, нито изрязани до дъно. Преди харесвах до дъно, но няколко милиметра по-дълги и добре оформени ми стоят доста по-женствено. Докато дългите нокти пък ми изглеждат някак си натрапчиво и грубо.

6. Кремът за ръце е задължителен вече. Много го подценявах до преди година, никога нямах крем за ръце, ползвах рядко и то някакви кремове за тяло. А кремовете за ръце обикновено са по-гъсти, точно от каквото има нужда кожата на ръцете. Нямам любим, който да препоръчам, но забелязвам, че нанесен с масажиращи движения има по-добър ефект, защото така попива в кожата, а иначе една част се избърсва в дрехите. Също след като сваля ръкавиците на Iroha масажирам известно време, докато попие серумът в кожата, същото се отнася и за олиото за кутикули.

Ако нямате навика да правите всичко това, може и да ви звучи прекалено, но реално като започнеш и видиш ефекта, навикът се създава и вече ги изпълнявам тези стъпки много естествено, без да се замислям, без да ме натоварват, а точно обратното - чувствам се добре, че се грижа за себе си, релаксирам и не ми отнема много от времето, защото се уча на мултитаскинг и по-добра организация.back to top

Search