Menu
Tablet menu

Грижа за кожата - продукти, които ползвам

Това е бялата козметика, която използвам, и от която съм доволна. Някои продукти купувам от години, други са нови за мен, но вече любими. И не си представяйте, че ползвам всичко всеки ден. Напомням - кожата ми е мазна, проблемна с леко акне и черни точки.

1. Измиващият гел е стъпка 1, но в момента нямам такъв, който да препоръчам, затова липсва на снимката.
Тествам CeraVe за мазна кожа, който ми оставя леко мазен филм след измиване и не съм сигурна доколко ми допада.

2. Тази стъпка е нова за мен. Време за серум, но моето не е точно серум, а някакъв хидратиращ лосион на Galenic - Aqua Infini, който обожавам. Води се подготвяща грижа за следващите продукти като засилва действието им. (Не  знам как ахах). И това огромно шише ще ми стигне за 2 години вероятно. Консистенцията е като гъсто мляко, много е лека, а след като попие в кожата преценявам от какъв продукт имам нужда - лек хидратиращ крем, по-богат крем като за зимата или понякога не нанасям друго, защото лосионът ми стига. А как го нанасям - след измиване директно с ръце по шията и лицето. 

3. Най-често след това ползвам мъничко количество от Hydraphase Intense Legere на Laroche Posay, но има дни, особено през зимата, в които ми трябва малко по-богат крем и тогава разчитам на Cleanance Hydra на Avene. Hydraphase ми го изписа дерматолог в най-големите жеги в Пловдив, когато, знаете, мазната кожа е трудна за поддръжка. Той е лек, неомазняващ, доста приятен и силно хидратиращ. Cleanance Hydra е добър за студените периоди като отново количеството, което ползвам е миниатюрно. Той оставя малко мазен филм и го ползвам в дните, в които виждам че студът е започнал да изсушава повърхностния слой на кожата ми, което май се нарича някакъв вид себорея или нещо такова.

4. Околоочен крем. Ползвам този на Nuxe - Prodigieuse, защото върши чудеса, супер приятен е, не е мазен, мирише вълшебно, икономичен е. Наистина намалява вида на тъмните кръгове и умората при мен, каквото е предназначението му - избледнява ги и освежава кожата. Не го използвам всеки ден, защото понякога забравям, но е любимият ми околоочен крем и се връщам на него няколко пъти след тестване на други продукти.

5. След като си махна грима, но все още е рано за нощна грижа, понякога използвам този матиращ тоник на Cleanance от Avene. Приятен е, не изсушава кожата ми, има матиращ ефект. Не съм впечатлена или поне не виждам някакво особено действие, но засега ми върши работа. Ако съм без грим, по някое време през деня минавам с тоника с тампонче да почистя себума и замърсяванията, но отново не е всеки път, защото понякога просто си изплаквам лицето с вода. А ако съм имала грим пък почиствам остатъците от грима с него, но и това не правя всеки път, така че използвам рядко продукта. Обикновено разчитам на измиващия гел да почисти кожата ми. За целта използвам и гъбка, защото така съм сигурна, че съм почистила добре фондьотена например.

6. Вечер използвам този крем на Avene - TriAcneal Expert. Той съдържа Retinaldehide и е от типа продукти, които излющват кожата и се борят с несъвършенства. Този е с нисък процент ретиналдехид и засега ми казаха да не го сменям за по-висок процент. Много съм доволна - грижи се за кожата ми да бъде в много по-добро състояние, отколкото беше преди да го ползвам. Подпомага в изчистването на несъвършенствата, някои несъвършенства се оправят след една нощ, на други им трябва повече време. Изсветлява остатъчни следи от пъпчици като намалява зачервяванията. Би трябвало да намалява и появата на черни точки, но в това отношение при мен няма такъв ефект или не е осезаем. Имам периоди  в които кожата ми е чиста и почти нямам пъпчици, но като цяло, ми е проблемна и все някъде нещо се появява, което Triacneal успява бързо да прибере обратно. Но аз и чопля тук-там, а така по-бавно се лекуват тези места. Освен това кремът има анти-ейдж свойства и всичко това накуп е перфектно за мен. Определено любим продукт.

7. Маските вече са ми задължителна грижа. Ползвам почистваща маска с глина веднъж седмично и откакто го правя забелязвам много добър ефект. Обикновено разчитам на силни маски с хума като за мазна кожа. Тази на Galenic е такава и ми харесва. Има и много по-евтини варианти, които са страхотни! Да не говорим че и най-обикновена бяла глина, която си забърквате с вода вкъщи е супер вариант. Просто напоследък ми е приятно да тествам най-различни почистващи (и не само) маски за лице, спестява малко време  когато са готови. Не я държа на лицето си повече от 5-6 минути. Отмивам добре и ползвам хидратиращия лосион на Galenic веднага след това, защото след този тип маски кожата има нужда от доза хидратация.
back to top

Search