Menu
Tablet menu

Минимализъм в гардероба

Най-накрая мога да кажа, че се наситих на много типове дрехи, които вече нямам никакво желание да притежавам и нося. И по-точно имам предвид флоралните и много цветни дрехи, които често са ме изкушавали в магазина, но след това толкова бързо ми омръзват, че ги нося само няколко пъти и пълнят гардеробите ми с месеци и години без да докосна дори. Просто не са моето! Трябваше ми време да го осъзная, но вече започнах много повече да наблюдавам към какво наистина посягам в гардероба през ежедневието си, към какво посягам за по-специален повод, за вечеря в ресторант, за спорт, за разходка. Започнах да обръщам внимание на това, а не на "Много си я харесвам тази блузка!" Всички имаме дрехи, които "си харесваме", но не носим, и разбира се, не говоря за такива, които са ни спомен или подарък, който ценим. Имаме дрехи, които харесваме, но никога не обличаме, защото не са в наш стил. Което със сигурност води до едно заключение - тези дрехи не са ни нужни! От известно време мисленето ми относно модата се измени и това ми действа някак освобождаващо - харесвам различни стилове и се радвам на много тенденции; искрено се кефя на жени, които са избрали своя стил, без значение че аз не бих носила такива дрехи; и най-важното е, че се радвам на всички тези модни тенденции, но не ги търся за себе си. Знам точно кой е моят стил и вече не пълня гардероба си с нищо, което не се допира до него.
Флоралните ми рокли и ризи са възможно най-малко носените от мен дрехи, затова реших, че е време да бъдат в нечий друг гардероб, откъдето ще излизат и ще се разхождат по-често. С годините човек става по-осъзнат във всяко отношение, но относно модата и ежедневния стил аз заключих че обичам едноцветни дрехи, които да съчетавам с други в  различни тоналности и цветове. А шарените и флорални дрехи заемат толкова голяма част в гардероба ми, въпреки че не обичам да ги нося, не ги харесвам за себе си. Впечатлявам се от пъстри рокли и винаги ще е така, но вече просто няма да си ги купувам, а само ще им се радвам отдалече. Вие какво престанахте да носите, а имахте в излишък?


Всъщност обожавам всяка една рокля, сако, панталон, пола, които виждате на снимките, и бих искала да задържа, но това ми мислене е вече в миналото. Затова реших всички те да отпътуват към Remix Second Hand. Всеки знае за какво говоря - опцията "Продай на Remix" стана доста популярна. Ползвала съм я няколко пъти и много ме улеснява. Поръчвам си Remix Bagот сайта, тя пристига безплатно, пълня я с дрехите, които искам да продам и не са ми нужни, но са в отлично състояние и някой с удоволствие ще носи. След това изпращам Remix Bag обратно и чакам някой да купи дрехите. При Премиум услугата ако някои дрехи не са одобрени за продажба, ти ги връщат обратно. Миналата година продадох няколко чифта дънки с ниска талия, защото напълно преминах на такива с висока и рафтът ми за дънки беше препълнен. Когато се продадоха, получих във Виртуалния ми портфейл в сайта пари (ако не изпращате луксозни неща, не очаквайте много), които похарчих отново в сайта за няколко поли с висока талия, едната е тази - клик, а другата е тази - клик. Това сако също ми е от там - клик и всичко беше супер изгодно, естествено. Като цяло съм намирала страхотни попадения и често са ме питали откъде са тези неща. Интересно е как ако умееш да комбинираш добре дрехите и аксесоарите си, нещо, купено за 10 лева, изглежда скъпо и луксозно. А и напоследък доста подкрепям устойчивата мода и рециклирането. Освен за нови модни находки, парите от виртуалния портфейл могат да се дарят на SOS Детски селища, има повече информация - тук.

Продавала съм някои неща и вдруги платформи. Там също можеш да изкараш пари от продажбите, но напоследък нямам време за това, защото трябва да се снима, публикува обява, задават ми въпроси и често дрехите стоят дълго време така без да се продадат и продължават да заемат място по рафтовете ми. Затова напоследък ми е много по-удобна и лесна опцията "Продай на Remix", тъй като се освобождавам от дрехите, които не нося, и получавам прихода от тях само за няколко седмици. Много се радвам, че са измислени такива възможности, а има и други, разбира се. Вие какво правите с дрехите, които не носите?

back to top

Search