Menu
Tablet menu

Moroccanoil treatment - грижа за косата с арганово масло (за всеки тип коса)

Нямам представа как влияят маслата за коса на къдрава или начупена коса, но за моята дълга права коса, са невероятни. А ако маслото е наистина хубаво, разликата е огромна със и без масло! Днес ще ви разкажа за впечатленията си от може би един от най-известните напоследък продукти за коса, а именно Moroccanoil. Сред всичките тези стотици продукти за коса по салоните, дрогериите и аптеките, когато нещо успее да стане такъв хит, значи трябва да се пробва. Ето го и в моите ръце най-накрая! :)

От марката: Moroccanoil Treatment Original е продукт, чието създаване е вдъхновено от аргановото масло. То е богато на витамини, минерали и антиксиданти. Арганът хидратира и омекотява косата, кожата и ноктите. Подхранва кожата и придава еластичност и блясък на косата. Аргановото масло е силен антиксидант, UV-протектор и неутрализира свободните радикали.

Какво мисля за маслото за коса Moroccanoil с арган (за всеки тип коса)?
  • Стъклено шишенце в тъмно стъкло е опаковката на маслото. Знаем, че натуралните масла запазват качеството си по-дълго на тъмно, така че харесвам избора на опаковка. Обожавам комбинацията от цветовете в дизайна на продуктите на Moroccanoil - синьо-зелено с оранжево - жестоко е!
  • Маслото е доста гъсто, но все пак се излива лесно от шишето. Жълто-кафеникаво е на цвят.
  • Ухае много хубаво и много силно не само в шишето, а и на косата. Това е нещо, което винаги оценявам в продуктите за коса като голям плюс. Всъщност този ухаещ ефект е едно от любимите ми неща в Moroccanoil.
  • Когато използвам на мокра коса - 3-4 капки размазвам по двете си длани и започвам да нанасям по дължината на косата и да масажирам връхчетата. Лично аз го ползвам от края на ушите надолу до краищата на косата. Понякога прекарвам ръце накрая и в горната част на косата ако смятам, че имам нужда от по-лесно разресване (например ако си топирате косата, това ще улесни многократно разресването). Моменталният ефект е супер лесно разресване, приятно ухаеща коса и доста по-бързо изсушаване. Скъсява ми значително времето за изсушаване на косата и това е една от причините да искам да го използвам дори преди лягане, когато нямам намерение да си правя прическа.
  • Когато използвам на суха коса - 2-3 капки размазвам на дланите си и прекарвам ръцете по частите на косата, които искам да изглеждат по-лъскави и загладени. Обикновено това е по връхчетата, но накрая минавам през почти цялата коса с остатъка от маслото по ръцете. Моменталният ефект е много лъскава, много по-жива коса, която изглежда в пъти по-здрава, косата е загладена. Ако съм минала и с пресата преди да си сложа от Moroccanoil, изглежда великолепно. Засега не съм пробвала на начупена коса.
  • За дълготраен ефект все още не бих могла да говоря. Като ползвам по-дълго време ще коментирам.
  • Много е икономично, както повечето олиа за коса. На Moroccanoil определено му трябва съвсем мъничко, за да се разнесе по цялата коса.
  • Това, което страшно много ми харесва е, че не ми омазнява косата допълнително. Дори да прекаля с количеството, косата ми просто изглежда още по-загладена и подредена, но не и мазна.
  • Олиото съдържа силикони, което знам че не на всеки допада, но аз съм привърженик на ефекта на маслата със силикон.
  • Опитвам се да се хвана за нещо, за да оспоря всичкия този хайп около продукта, но единственото, което не ми харесва е значително високата цена, а именно около 90лв за 100мл и около 30лв за 25мл.


back to top

Search