Menu
Tablet menu

Хидратация с Mineral 89 от Vichy

Всички се борим с някакви различни проблеми на кожата си. Оставам с впечатлението, че почти няма такова нещо като нормална кожа при хора над 25 годишна възраст. Всеки от нещо се оплаква и се мъчи да открие подходящото му лечение, грижа, козметика. Едно обаче на всички ни става ясно рано или късно! А именно това, че независимо от типа кожа, тя си иска дозата хидратация. Ежедневна! Да си намериш правилния хидратиращ продукт не е толкова лесно. Особено при мазна кожа като моята. Използвам винаги нещо много леко, което да не омазнява и натежава. Нещо, което да попива бързо, но да подхранва.

Затова и много рядко сменям продукти, трудно давам шанс на нещо ново, което да пробвам. За последните две години почти не съм сменяла продуктите си за лице. Този серум (или гел-бустер) Mineral 89 на Vichy предизвика интерес у мен, защото изглеждаше, че отговаря точно на изискванията ми за моята кожа, а и от Vichy обещават някои допълнителни ефекти, които ми липсваха досега. Затова реших, че си струва да го тествам и ако ми пасне, да дам "още нещо" на кожата си. А именно това, че този гел е предназначен не само за хидратация, а и укрепва кожата и я прави по-устойчива при липса на сън, мръсен въздух, небалансирано хранене, повишен стрес в ежедневието и други.Искам да съм кратка, затова ви описвам съвсем сбито какво ми е впечатлението от месец и половина ползване:
  • Гелообразна консистенция - според мен супер приятна.
  • Продуктите на Vichy обикновено имат по-силен аромат, но при Mineral 89 има съвсем бегъл, едва доловим аромат. Това ми харесва.
  • Разнася се приятно по кожата, попива бързо и има охлаждащ ефект. Това също много ми харесва! Това охлаждане малко ми успокоява зачервяванията по кожата.
  • Кожата е по-хидратирана и по-мека. Гелът Mineral 89 си се води допълваща грижа. Така и го чувствам - като първа стъпка от дневната грижа, тоест след него в повечето дни нанасям още един продукт, защото не ми е достатъчно хидратиращ. През лятото бих го ползвала самостоятелно.
  • Има озаряващ ефект
  • Съдържа хиалуронова кисела, която е супер хидратираща и важна съставка с натурален произход; термална вода, която успокоява; без парфюм, оцветители и алкохол.

Като цяло за мен продуктът няма минуси. Дори и цената ми изглежда съвсем в нормата. От около половин година започнах редовното използване на допълнителна грижа, което ще рече - серуми, емулсии, флуиди, които се нанасят след измиване на лицето и могат да бъдат последвани от дадената дневна грижа - в моя случай обикновено е хидратиращ крем, слънцезащитен или лечебен при проблемна кожа. Виждам значително подобряване на състоянието на кожата ми с добавянето на тази стъпка.В партньорство с Vichy
back to top

Search