Menu
Tablet menu

Сините пещери и Островът на костенурките в Закинтос

Отдавна исках да си направим разходка с лодка и се радвам, че първият ми път беше точно там - на остров Закинтос, защото емоцията беше огромна. С голямо корабче с група отидохме до плажа Навагио (вижте снимки - тук), после до Сините пещери, където спряхме за около час и плувахме в пещерите. Беше изключително забавно! Скачахме от кораба във водата и плувахме в пещерите, някои от които стигаха доста навътре в скалите. Слънчевата светлина, нахлуваща в пещерите, осветяваше водата и цветовете бяха искрящо сини, всичко блещукаше и се получаваха наистина ярки и красиви отблясъци и цветове. Водата беше много топла и приятна, виждаха се рибки тук-там.
На другия ден наехме малка моторна лодка близо до град Лаганс и остров Камео. От там сами отплавахме към остров Маратониси - островът на костенурките. За съжаление, не попитахме дали има костенурки и не сме и търсили. В последствие разбрахме, че е имало и много хора са видели, но ето причина да се върнем там някой ден и да ги зърнем. Заобиколихме остров Маратониси отзад, където хвърлихме котва в една от пещерите и плувахме в сините води между скалите, където слънцето осветяваше водата, а тя пък хвърляше своите отражения по скалите около нас. Навсякъде танцуваха светлинки и беше изключително красиво.
По-късно отплавахме към предната част на острова, където останахме на един приказен пясъчен плаж, където бяха дошли и други хора с моторни лодки. Слязох от лодката и легнах на пясъка, чувствах се страхотно и не исках да лежа на хавлии, а просто да усещам пясъка под мен и водата, която ме гали с нежни вълнички. След това спряхме на друг плаж - по-малък с обли бели камъчета и отвесни скали, където имаше само още една лодка и 2-3ма човека. Денят беше невероятен и мечтата ми да плавам с лодка беше осъществена и от нея се роди нова мечта да си имам собствена лодка. Да видим :Dback to top

Search