Menu
Tablet menu

Околоочен крем Nuxe

 Преди време си поръчах козметичен комплект Nuxe Prodigigieux. Тази серия на Nuxe е предназначена за ежедневно овлажняване на кожата, както и предпазването й от оксидативния стрес, който е основна причина за стареенето на кожата.

Тъй като използвах най-редовно и продължително околоочния крем Nuxe Contour des Yeux Prodigieux, над него имам повече наблюдения от останалите от серията Prodigigieux. Кремчето е 15мл както повечето околоочни кремове. Аз го ползвах един месец всеки ден сутрин и вечер, след това започнах да го ползвам по-рядко, но издържа дълго време. Все пак ще отбележа, че използвам кремовете си доста пестеливо, не обичам да наслагвам големи количества по кожата си. Съвсем малко от крема се разнася много лесно по участъка около очите. Попива бързо, не е мазен. Има много приятен аромат, но е доста силен и не го препоръчвам на хора, които предпочитат козметика без миризма.

 В официалният сайт на Nuxe за този околоочен крем пише, че е с двоен ефект - "anti-aging and anti-puffiness" (анти-стареене и анти-подпухналост). Казва се също, че освен за уморени подпухнали очи, помага и за намаляването на тъмните кръгове. А това пише като резултати от тестването на продукта:

Околоочният контур е загладен (95%*). Кожата е отпушена (90%**) и признаците на стрес и умора са изчезнали (85%*). Кожата около очите е гладка и съживена и изглежда по-млада.
* Тестван под дерматологичен контрол върху 20 доброволци в продължение на 4 седмици - % от доброволците, които се съгласиха с това твърдение. ( http://www.nuxe.com/en/prodigieux-eye-contour-19/creme-prodigieuse#description )


 Резултатът при мен е по-различен. Наблюдения за изглаждане на контура и намаляване на бръчките почти нямах, може би съвсем минимални. Това, което ме грабна наистина в този крем, е че намали тъмните кръгове значително. Когато го използвах, не се наспивах добре и храненето ми беше доста нередовно и не особено здравословно, но въпреки това кремът се справи много добре с умората, която принципно винаги се отразява в кожата около очите. Не мога да коментирам дали намалява подпухналостта, защото рядко имам такъв проблем, анти-ейдж действието не беше значително, но в борбата с тъмните кръгове, кремът е перфектен. Цената му онлайн е около 35лв, по аптеките предполагам ще е с няколко лева по-висока.

Допълнителна информация:

  • Кремът е подходящ за чувствителна кожа, както и за хора, носещи контактни лещи.

Активни съставки:

  • Хиалуронова киселина от естествен произход (изглажда бръчките)
  • Кокосов екстракт (овлажнява)
  • Растителен кофеин (намалява тъмните кръгове).

За NUXE:

  • Открития на ценни натурални съставки
  • Без минерално масло, нито животински субстанции
  • Средно 80% от съставките са с естествен произход
back to top

Search