Menu
Tablet menu

Грижа за зъбите с четките Philips Sonicare

Четки за зъби Philips Sonicare Четки за зъби Philips Sonicare
Вече месец и половина с Касиди използваме четките за зъби на Philips Sonicare и трупаме впечатления от тях. За мен беше много любопитно да тествам моята четка, но за моя изненада Каси реагира още по-развълнувано от мен, когато я получи. Първо ще ви разкажа за моята четка, а след това и за впечатленията на Касиди от нейната детска Philips Sonicare for kids.

Няколко пъти Антонио искаше да ми подари електрическа четка за зъби преди години (той винаги е ползвал такава), но на мен не ми допадаха тези с въртящите се глави. Затова ми беше любопитно да пробвам друг тип технология - тази на Philips Sonicare, която е чрез движение и звук. Моята Philips Sonicare DiamondClean Smart е с много стилен дизайн в тъмни цветове - черно и сребристо. Зарядното е във вид на стъклена чашка, четката има четири сменящи се глави - за избелване, за чувствителни венци, против плака и за почистване на езика. В комплекта има много стилен травел калъф с USB зарядно и място за две глави - страхотен е!


Какво ми е цялостното преживяване:

 • При първите няколко ползвания усещането от вибрациите на четката беше много странно, а дори я пусках само на ниска степен на интензивност. След като свикнах с чувството, започнах да я пускам на средна и висока интензивност.
 • Определено доста се впечатлих от тази прецизност при почистването на зъбите и плаката по тях. Зъбите скърцат от чистота без да са раздразнени венците, което много оценявам, тъй като моите на места са чувствителни. Но при чувствителните венци е дори още по-важно да бъдат добре почистени зъбите и в местата най-близко до венците, защото бактериите от храната ми ги възпаляват и зачервяват. Убедих се, че с DiamondClean зъбите са почистени така, както никоя обикновено четка не може да ги почисти.
 • С времето започнах да забелязвам, че върху зъбите ми се натрупва по-малко плака и че изглеждат еднакво чисти, както на повърхността, така и в междузъбните пространства. С това ми се струва, че почистването на зъбен камък при стоматолог ще е по-рядко.
 • Харесва ми, че е мислено в детайл и докато си мия зъбите, тя ми подава сигнал кога да сменя зоната за миене. Това прави забързаното и машинално миене - ефективно.
 • За феновете на иновациите има апликация за телефон, която помага за още по-правилното и ефективно миене за зъбите не само в момента на миенето като насоки, но и като седмични цели - предлага коя глава да използваш, за да поддържаш по-бели зъби, за по-свеж дъх, за здрави венци и други.
 • Минус е, че ако си отвориш повече устата докато си миеш зъбите, четката пръска, но след няколко пъти, в които огледалото беше на точици паста за зъби, разбираш как да го предотвратиш.

Радвам се, че намерих електрическа четка, която да харесвам и да ползвам с удоволствие. Фен съм на по-блестящата усмивка, но пък не съм фен на агресивното избелване, затова се надявам четката да поддържа зъбите ми бели, а може би и да ги избели с няколко тона.


А сега да ви разкажа за сладурчето Касиди и нейната Philips Sonicare for kids.

 • Първо, за секунди разкъса кутията, когато я получи :D. Извади четката и веднага искаше да си измие зъбките.
 • Изобщо не я притесниха вибрациите, което ме учуди, дори напротив - изглеждаше сякаш много се забавлява.
 • Цветните стикерчета, които съдържа комплекта много й харесаха. Естествено, избра си розов. Но идеята като цяло е супер, защото децата се вълнуват от тези картинки, а и така си правят четката персонализирана.
 • Първоначално си мислех, че няма особен смисъл от толкова специална четка за толкова малко дете ( 3г). Но всъщност тя си измива зъбите много по-добре с нея, защото е много по-лесно просто да я придвижва от зъбче на зъбче, отколкото да търка. Научих я да си търка зъбките с обикновена четка, но често отбиваше номера и минаваше само през някои зъбчета и то набързо. А със Sonicare впечатлението ми е, че измива зъбките качествено и й е забавно.
 • Като казах забавно, има апликация и за децата, която може да се пуска на телефон и таблет. В нея има насоки и показва на детето кои зъбки да мие, има игра и е стимул за дечицата да се забавляват докато си мият зъбите. Каси е твърде малка още за това или по-точно достатъчно се радва на самата четка и отделя достатъчно време в миене и без апликацията.
 • И най-сладкото е, че на въпроса "Какво ти харесва в новата ти четка за зъбки?", тя ми отговаря "Ами защото е красива и се натиска!" :D


back to top

Search